Η πίστα δικάζει: Renault Mégane 275 Trophy-R vs Volkswagen Golf R [video]

Η πίστα δικάζει: Renault Mégane 275 Trophy-R vs Volkswagen Golf R [video]

Το περιοδικό Evo βάζει στην πίστα δύο από τα πιο ικανά GTI. Το προσθιοκίνητο σκληροπυρηνικό Megane 275 Trophy-R εναντίον του τετρακίνητου Golf R. Τα στοιχηματά σας και ξεκινάμε!

Το αιώνιο ερώτημα: προσθιοκίνητο ή τετρακίνητο «καυτό» χάτσμπακ; Απλουστευμένο ίσως, αλλά καίριο στην ουσία του.

Σε αυτό το ερώτημα προσπάθησε να απαντήσει το περιοδικό Evo, αντιπαραθέτωντας δύο από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα εμπρός κίνησης και τετρακίνησης στην πίστα.

Στη μία γωνία λοιπόν το προηγούμενης γενιάς Renault Mégane 275 Trophy-R. Και καλά έκαναν, διότι κατά τη γνώμη μας πρόκειται για ένα από τα πιο ικανά και γρήγορα προσθιοκίνητα GTI, με dδίλιτρο κινητήρα τούρμπο που αποδίδει 275 PS και στέλνει 36,7 kgm ροπής στους εμπρός τροχούς, με μία πρωτοφανή ικανότητα διαχείρισης. Η Renault δίνει για το 0-100 km/h μόλις 5,8”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει στα 255 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Με τετραδιεύθυνση και χειροκίνητη έκδοση το νέο Renault Mégane RS

Στην απέναντι γωνία του ρινγκ βρίσκεται το Volkswagen Golf R κι αυτό στην προ facelift εκδοχή του. Και σε αυτή την περίπτωση συναντάμε έναν δίλιτρο TSI, ο οποίος όμως αποδίδει 300 PS και στέλνει τη ροπή των 38,7 kgm και στους τέσσερις τροχούς. Στα χαρτιά, το Golf R θέλει μόλις 4,9” για το 0-100 km/h (με το 6αρι κιβώτιο DSG ) και η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Ανανεωμένο VW Golf R με 10 PS επιπλέον

Θεωρητικά, το Golf R θα πρέπει να έχει ένα προβάδισμα. Αλλά η πίστα είναι άτιμο πράγμα και αναδεικνύει όλες τις δυνατότητες ή αδυναμίες, τόσο του πλαισίου όσο και του κινητήρα, αλλά και του συστήματος διεύθυνσης και βέβαια της ρύθμισης της ανάρτησης. Καθίστε με ένα φίλο να δείτε το video που ακολουθεί και βάλτε ένα στοιχηματάκι. Ποιο από τα δύο θα κάνει τον καλύτερο χρόνο;

[πηγή carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube