Η μοτοσικλέτα του Dr. Frankenstein!

Η μοτοσικλέτα του Dr. Frankenstein!

Έχει κινητήρα V6 από Audi, με κομπρέσορα από Mercedes SLK και αυτόματο κιβώτιο!

Δεν έχει όνομα, αλλά αναφέρεται στο eBay ως Supercharged Monster Bike και στην άδεια κυκλοφορίας ως “Honda 2.6L”, οπότε υποθέτουμε ότι έχει πλαίσιο Honda.

Ο κινητήρας V6, μαζί με το ψυγείο του, προέρχεται από ένα Audi A4. Όταν τοποθετήθηκε στη μηχανή-τέρας το οδόμετρο έγραφε 70.000 μίλια (113.000 km) και καθώς ο πωλητής λέει ότι έχει συντηρηθεί καλά, θα πρέπει να έχει ακόμη πολλή ζωή.

Για κάποιο λόγο, ο κατασκευαστής δεν θεώρησε τη δύναμη και τη ροπή του κινητήρα αρκετές, οπότε τον ενίσχυσε με ένα μηχανικό συμπιεστή από Mercedes-Benz SLK, που βγάζει κι ένα «εκπληκτικό ουρλιαχτό». Το κιβώτιο είναι αυτόματο, άγνωστης προέλευσης, μάλλον από αυτοκίνητο αφού έχει και όπισθεν – απαραίτητη σε μια τόσο βαριά μηχανή.

Αντίθετα με ό,τι συνηθίζεται στις μοτοσικλέτες, το ρεζερβουάρ βενζίνης βρίσκεται κάτω από τον κινητήρα, αντί από πάνω. Οι διακόπτες και οι τροχοί είναι προέλευσης Harley-Davidson, ενώ τα φρένα προέρχονται από Suzuki GSX-R κι έχουν 6πίστονες δαγκάνες μπροστά και 4πίστονες πίσω.

Η τοποθέτηση κινητήρα αυτοκινήτου σε μοτοσικλέτα δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού το λανσάρισε ο Friedel Münch εδώ και μισό αιώνα στις θρυλικές Mammut με μοτέρ NSU TT. Η πρακτική αυτή έχει όμως ένα σημαντικό μειονέκτημα: το βάρος. Ο πωλητής δεν μας αποκαλύπτει πόσο ζυγίζει η Monster Bike, αλλά συμβουλεύει: «Παρακαλώ, μη σκεφτείτε να την αγοράσετε αν δυσκολεύεστε να κρατήσετε όρθια μια 600 Bandit, διότι θα είναι σαν να ζητάτε μπελάδες».

Πάντως, αν έχετε την πείρα και τη σωματική διάπλαση, μη βιαστείτε να χαρείτε. Η ηλεκτρονική δημοπρασία στο eBay έληξε στις 15 του μήνα και το τέρας πουλήθηκε μόνο 5.300 στερλίνες (€6.060)… 

[Πηγή: eBay μέσω autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube