Η Lotus θα φτιάχνει αυτοκίνητα στην Κίνα

Η Lotus θα φτιάχνει αυτοκίνητα στην Κίνα

Η Proton και η Lotus υπέγραψαν σύμφωνο για την ίδρυση κοινοπραξίας με την Goldstar Heavy Industrial Co. Ltd., πράξη που ανοίγει το δρόμο για κινεζική παραγωγή.

Με στόχο να «επιταχύνει την εξέλιξη των αυτοκινήτων Lotus στην premium αγορά των σπορ αυτοκινήτων στην Κίνα», η βρετανική εταιρεία υπέγραψε σύμφωνο που για τη δημιουργία μιας κοινοπρακτικής εταιρείας που θα προωθεί τα μοντέλα της στην κινεζική αγορά.

Σε  ανακοίνωσή του, ο Abdul Harith Abdullah, διευθύνων σύμβουλος της Proton, είπε «η αυτοκινητική αγορά της Κίνας είναι η μεγαλύτερη του κόσμου σήμερα και θα συνεχίσει να μεγαλώνει, οπότε αποτελεί φυσική κίνηση για μια εμβληματική εταιρεία όπως είναι η Lotus να ξεκινήσει τη διεύρυνση των συνεργασιών της στην αγορά αυτή, αναζητώντας τις διαθέσιμες ευκαιρίες, υπό το φως του έντονου ενδιαφέροντος από τις πολλές προτάσεις που της υποβλήθηκαν μέχρι τώρα». Και συνέχισε, «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αγνοήσεις μια αγορά και η Lotus θα πληρώσει το κενό, προωθώντας ένα εναλλακτικό lifestyle στις αυξανόμενες απαιτήσεις της αφθονίας και της αγοράς, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την τοπική κοινότητα».

[Πηγή Lotus]



 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube