Η «Ληστεία αλά ιταλικά» reloaded από τη Lamborghini με δύο Miura [videos]

Η «Ληστεία αλά ιταλικά» reloaded από τη Lamborghini με δύο Miura [videos]

Γιορτάζοντας τα 50 χρόνια της Miura, η Lamborghini ξαναγύρισε την κλασική σκηνή της ταινίας με την οδήγηση στις ιταλικές Άλπεις.

Υπάρχουν πολλές κινηματογραφικές ταινίες που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με συγκεκριμένα αυτοκίνητα.

«Επιστροφή στο Μέλλον»; Με την DeLorean φυσικά. “Gone in 60 Seconds”; Με τη Shelby GT500. «Ο Άνθρωπος της Βροχής»; Με την Buick Roadmaster Convertible…

Η «Ληστεία αλά Ιταλικά»; Με το πρώτο Mini Cooper, θα πείτε. Και θα έχετε δίκιο. Όμως η κλασική ταινία του 1969 άνοιγε με μια Lamborghini Miura που έστριβε σε έναν έρημο δρόμο των Άλπεων. Για πολλή ώρα, όσο να πέσουν όλα τα γράμματα για τους συντελεστές του φιλμ. Και με τραγικό τέλος, όπως θα ξαναθυμηθείτε βλέποντας το σχετικό video πιο κάτω.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Όλη την ιστορία της Lamborghini Miura εδώ

Η σκηνή αυτή είναι τόσο εμβληματική που η Lamborghini αποφάσισε να την ξαναγυρίσει στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 50 χρόνια της κλασικής Miura. Και μάλιστα έστειλε δύο ανακατασκευασμένες Miura στο Grand St. Bernard Pass, όπου είχε γυριστεί η παλιά σκηνή. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της πριν ένα μήνα και τώρα δίνει στη δημοσιότητα μια σειρά από υπέροχες φωτογραφίες και ένα μικρό video του εγχειρήματός της.

Μη νομίζετε πως το εγχείρημα ήταν εύκολο. Ο δρόμος αυτός είναι κανονικά κλειστός από το Νοέμβριο έως τον Ιούνιο. Όμως η Lamborghini κατάφερε να πείσει τη σχετική υπηρεσία να τον ανοίξει ειδικά για την περίσταση το Μάιο, και την Polizia Stradale να συνοδεύσει τις δύο Miura στη διαδρομή τους πάνω στα βουνά.

Για να δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση μάλιστα, και να κάνει το γεγονός ακόμα πιο ξεχωριστό, η μπολονέζικη φίρμα έφερε μαζί και τους δημιουργούς της Miura, Gian Paolo Dallara, Paolo Stanzani και Marcello Gandini να παραστούν στην εκδήλωση!

Δείτε τώρα τις φωτογραφίες, το video με την όλη εκδήλωση, καθώς και το video με την κλασική σκηνή της ταινίας The Italian Job” από το 1969:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube