Η κινεζική Pagani Huayra έχει τελική… 60 km/h

Η κινεζική Pagani Huayra έχει τελική… 60 km/h

Ένας 26χρονος Κινέζος εμπνεύστηκε από την Pagani Huayra για να φτιάξει ένα ηλεκτρικό όχημα με 4-10 PS, για χρήση στην πόλη. Γιατί όχι;

Αν δεν μπορείς να αποκτήσεις μια πραγματική Pagani Huayra, ούτε σε ενδιαφέρουν οι επιδόσεις που μπορεί να πετύχει, μπορείς να πάρεις ένα φτηνό αντίγραφο για χρήση στη γειτονιά σου.

Το περίεργο διθέσιο που έφτιαξε ο 26χρονος Κινέζος Liu Shengqi έχει αμάξωμα με μήκος 4,0 m, πλάτος 1,7 m και ύψος 1,3 m από fiberglass, και ζυγίζει 200 kg. Είναι εμφανές ότι δανείζεται πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από την Pagani Huayra. Τα εμπρός φώτα έχει γίνει προσπάθεια να είναι ακριβώς ίδια, ενώ πίσω, στη θέση των φαναριών υπάρχουν από κάθε πλευρά τρεις εξατμίσεις. Η φαντασία του Liu στέρεψε μόνο όταν χρειάστηκε να βαφτίσει το δημιούργημά του, αφού το ονόμασε απλώς… Supercar.

Οι περίεργες, τριπλές εξατμίσεις παίζουν μόνο διακοσμητικό ρόλο, αφού το Supercar είναι ηλεκτρικό. Συγκεκριμένα, στη βασική του έκδοση φοράει ένα μοτέρ με ισχύ… 4 PS, που του εξασφαλίζει τελική ταχύτητα μόλις 40 km/h και αυτονομία 80 km. Υπάρχει και μια δυνατότερη εκδοχή, με 10 PS, η οποία μπορεί να φτάσει τα 60 km/h. Αλλά… σε πόση ώρα άραγε; Δεν έχει και πολλή σημασία, αφού το Supercar κατατάσσεται στα LSEV, δηλαδή τα Low Speed Electric Vehicles. Πρόκειται για μια κατηγορία μικρών ηλεκτρικών τρίκυκλων ή τετράτροχων οχημάτων που είναι αρκετά δημοφιλής στα κινεζικά αστικά κέντρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Pagani Huayra [video]

Ο Liu Shengqi χρειάστηκε επτά μήνες για να ετοιμάσει το πρώτο πρωτότυπο του Supercar. Όταν μάλιστα στην πορεία ξέμεινε από χρήματα, ξόδεψε ακόμα και τα 50.000 γουάν (€6.880) που είχε συγκεντρώσει με τη σύζυγό του ως δώρο γάμου για αυτό το project. Τελικά όμως κατάφερε να το ολοκληρώσει, αλλά και να έρθει σε συμφωνία με την εταιρία Shandong Qilu για την παραγωγή του στη συνέχεια, κατόπιν παραγγελίας. Μια φωτογραφία που δείχνει ένα έτοιμο Supercar και άλλα τέσσερα υπό κατασκευή, φανερώνει ότι υπάρχει αγοραστικό κοινό για αυτό.

Το Supercar πωλείται από τουλάχιστον τέσσερα ηλεκτρονικά καταστήματα, τα οποία εμφανίζονται να διαθέτουν τη βασική έκδοση προς περίπου 38.000 γουάν, δηλαδή μόλις €5.200. Η δυνατότερη των 10 PS κοστίζει 52.000 γουάν (€7.160).

[Πηγές Carscoops, Car News China]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube