Η ιστορία της BMW Σειρά 5 Ε60 [video]

Η ιστορία της BMW Σειρά 5 Ε60 [video]

Η πέμπτη γενιά του μοντέλου άλλαξε άρδην σχεδιασμό και εκλαΐκευσε αρκετά εξοπλιστικά στοιχεία.

Με την πέμπτη γενιά της 5άρας, η BMW παρουσίασε ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο που έφερε αρκετή τεχνολογία από την αμέσως ακριβότερη κατηγορία.

Παρουσιάστηκε το 2003, τριάντα χρόνια μετά την πρώτη γενιά του μοντέλου (Ε12), και κύριο χαρακτηριστικό της εμφάνισης ήταν η καθολική σχεδιαστική αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του μοντέλου, την Ε39. Το ίδιο συνέβη και με το εσωτερικό, που πλέον δεν έχει τόσο οδηγοκεντρική σχεδίαση.

Παρά το γεγονός ότι ήταν μεγαλύτερη και καλύτερα εξοπλισμένη από τον προκάτοχό της, η νέα 5άρα Ε60 είχε αρκετά αλουμινένια μέρη που κατάφερναν να διατηρήσουν παρόμοιο βάρος και την κατανομή του στο 50/50.

Η E60 είχε 25 εκδόσεις κινητήρα, με την δημοφιλέστερη έκδοση να είναι η 6κύλινδρη 530d των 231 ίππων.

Πέρα όμως από τις αρκετές εκδόσεις κινητήρα και την εκτενή χρήση αλουμινίου στο πάτωμα και το αμάξωμα, η Σειρά 5 Ε60 είχε και αρκετά εξοπλιστικά χαρακτηριστικά από την ακριβότερη 7άρα, όπως το Head up Display, το Active Steering, τα φώτα Adaptive Xenon και το iDrive.

Η ανανέωση του μοντέλου ήρθε το 2007, και πέρα από τις λίγες αισθητικές διαφορές, ήταν η πρώτη 5άρα που έκανε χρήση των τεχνολογιών Efficient Dynamics και βοηθούσε στην επίτευξη χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμου.

Η παραγωγή της Σειράς 5 Ε60 τερματίστηκε το 2010 με τις πωλήσεις της να φτάνουν τα 1.4 εκ. αυτοκίνητα.

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube