Η γαλλική αγορά αυτοκινήτου κλείνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με άνοδο

Η γαλλική αγορά αυτοκινήτου κλείνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με άνοδο

Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη γαλλική αγορά αυξήθηκαν κατά 5,8% τον Δεκέμβριο που μας πέρασε, κλείνοντας ένα δεύτερο συνεχόμενο χρόνο ισχυρής ανάπτυξης στην 3η μεγαλύτερη αυτοκινητική αγορά της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον Γαλλικό Βιομηχανικό Σύνδεσμο CCFA, oι ταξινομήσεις στο τέλος του μήνα έφτασαν στις 194.388, από 183.720 που ήταν τον αντίστοιχο Δεκέμβριο του 2015.

Το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης το είχε η FCA με 26% που προήλθε από αύξηση των πωλήσεων των μοντέλων FIAT κατά 30% αλλά και αντίστοιχη αύξηση της Alfa Romeo, εξαιτίας της Giulia.

Πολύ καλός ήταν ο Δεκέμβριος και για την Toyota, με τη συνολική αύξηση των πωλήσεων Toyota και Lexus να φτάνει το 19%. Η ιαπωνική εταιρεία περιμένει και το 2017 να συνεχιστεί αυτή η αυξητική τάση, τόσο στη Γαλλία, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά συνολικά, εναποθέτοντας μεγάλες ελπίδες στο νέο crossover C-HR, το οποίο προβλέπεται να πουλήσει πάνω από 100.000 μονάδες.

Το Volkswagen Group είδε και αυτό τις πωλήσεις να κάνουν ένα άλμα της τάξης του 18%, με την Audi να έχει αύξηση 19% και συνολικά τις υπόλοιπες μάρκες (VW, Skoda, SEAT) 15%.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Τα αυτοκίνητα που αγόρασαν οι Έλληνες το 2016

Αντιθέτως και οι δύο μεγάλες γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες δεν τα πήγαν και πολύ καλά το Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις της Renault αυξήθηκαν οριακά, κατά 0,6% ενώ αντίθετα αυτές του Oμίλου PSA (Peugeot, Citroen, DS) μειώθηκαν κατά 3,5%. Μειωμένες, κατά 1% ήταν και οι πωλήσεις της Ford, ενώ αυτές της Opel έμειναν σταθερές.

Συνολικά οι πωλήσεις του 2016 έφτασαν τα δύο εκατομμύρια αυτοκίνητα, αυξημένες κατά 5,1% σε σχέση με το 2015. Η γαλλική αγορά αυτοκινήτου, που είναι 3η σε όγκο πωλήσεων, πίσω από τη γερμανική και τη βρετανική, βρίσκεται σε ανάπτυξη από το 2015, οπότε και οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6,8% σε σχέση με το 2014. Το συγκεκριμένο έτος ήταν και το πρώτο κατά τη διάρκεια του οποίου σταθεροποιήθηκε μια συνεχόμενη -για τέσσερα χρόνια- πτώση στις πωλήσεις.

[πηγή automotive news]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube