Τα αυτοκίνητα που αγόρασαν οι Έλληνες το 2016

Τα αυτοκίνητα που αγόρασαν οι Έλληνες το 2016

Αυτά είναι τα δέκα πιο πετυχημένα μοντέλα στην ελληνική αγορά για το 2016, ανεξαρτήτως κατηγορίας μεγέθους ή τιμής.

Μπορεί η καταγραφή της χρονιάς να μην έχει ακόμα κλείσει, όμως τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι αρκετά για να βγάλουμε με ασφάλεια την πρώτη δεκάδα των πωλήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων δημοσίευσε μέχρι και τον Νοέμβριο λοιπόν, η κατάταξη είναι η εξής:

10. Toyota Auris 1.650 αυτοκίνητα


Το μικρό οικογενειακό της Toyota έχει το δικό του τρόπο να προσελκύει τους αγοραστές. Γι’ αυτό και χωρίς να είναι ολοκαίνουργιο ή ιδιαίτερα φρέσκο, κατάφερε να σημειώσει μια αξιόλογη πορεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Toyota Auris 1.2 D-4T

9. Opel Astra 1.993 αυτοκίνητα


Συνεχίζοντας την πολύ δυνατή παράδοση που έχει χτίσει, το Astra είχε ακόμα μια δυνατή χρονιά, βελτιώνοντας την πορεία του σε σχέση με την περσινή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Opel Astra 1.0 Turbo EcoFLEX

8. Renault Clio 2.123 αυτοκίνητα


Η τελευταία γενιά του Clio έχει εξαργυρώσει την πολύ πετυχημένη του εμφάνιση σε αντίστοιχη επιτυχία και εμπορική πορεία. Και με δεδομένο ότι μόλις ανανεώθηκε, αναμένεται να πάει ακόμα καλύτερα του χρόνου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Renault Clio 1.2 TCe

7. Nissan Qashqai 2.221 αυτοκίνητα


Συνεχίζοντας την επιτυχία της πρώτης γενιάς, το crossover της Nissan εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με την πορεία του. Δεν υπάρχει άλλο μοντέλο αυτής κατηγορίας τιμής ή μεγέθους με καλύτερες πωλήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Nissan Qashqai 1.2 DIG-T

6. Peugeot 208 2.335 αυτοκίνητα


Το σουπερμίνι της Peugeot συνεχίζει τη δυνατή γαλλική παράδοση στην κατηγορία. Οι σύγχρονοι κινητήρες και η όμορφη σχεδίαση είναι το κλειδί της επιτυχίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Peugeot 208 1.6 BlueHDi 100

5. Volkswagen Polo 2.337 αυτοκίνητα


Η μάχη με το 208 θα κριθεί στο νήμα αλλά αυτό δεν αναιρεί την επιτυχία της κλασικής αξίας που ονομάζεται Polo. Ακόμα και σε μια καριέρα που πλησιάζει στη δύση της, πουλάει πολύ καλά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Volkswagen Polo 1.4 TDI BMT

4. FIAT Panda 2.573 αυτοκίνητα


Το μικρό FIAT συνεχίζει απτόητο παρότι κουβαλάει αρκετά χρόνια στην πλάτη του. Το ότι είναι η μοναδική πρόταση στα μικρά με ντίζελ κινητήρα παίζει σημαντικό ρόλο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: FIAT Panda 1.3 MTJ 95 PS

3. Nissan Micra 2.926 αυτοκίνητα


Ο αντικαταστάτης ήδη παρουσιάστηκε αλλά το μικρό Nissan είχε μια εξαιρετική χρονιά. Σημαντικό βοήθημα αποτέλεσε και η επιτυχία του στην αγορά των ενοικιαζόμενων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Nissan Micra 1.2 Facelift

2. Opel Corsa 3.482 αυτοκίνητα


Το αγοραστικό κοινό εξακολουθεί να τιμά την αξία που ονομάζεται Corsa. Με την επόμενη γενιά να εξελίσσεται ήδη, η δεύτερη θέση στις συνολικές πωλήσεις είναι μια εξαιρετική επίδοση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Opel Corsa 1.3 DTE ecoFLEX

1. Toyota Yaris 5.081 αυτοκίνητα


Ο αδιαφιλονίκητος νικητής της εφετινής χρονιάς είναι και πάλι το Toyota Yaris, διατηρώντας το στέμμα της προηγούμενης. Με δεδομένη την ηλικία του, η επίδοσή του γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Toyota Yaris Hybrid

Για τον ακριβή αριθμό των πωλήσεων θα πρέπει να περιμένουμε ένα μήνα ακόμα. Όμως είναι από τώρα ξεκάθαρο πως για ακόμα μια χρονιά η κατηγορία που μεσουράνησε ήταν εκείνη των σουπερμίνι.

Αν και τα τελευταία τρία χρόνια το συνολικό ποσοστό που της αναλογεί πέφτει ελαφρώς, ακόμα αντιπροσωπεύει το 37,5%. Η δεύτερη πιο δημοφιλής κατηγορία είναι τα μικρά οικογενειακά που διατηρούν μια σταθερή δυναμική στο 28,2%, ενώ τρίτα είναι τα αυτοκίνητα πόλης με 15,2%.

Ουσιαστικά η αγορά ολοκληρώνεται από το 10,2% που αντιστοιχεί στα SUV/crossover (ποσοστό που στην πραγματικότητα είναι μεγαλύτερο αφού μοντέλα όπως το Qashqai δεν είναι καταχωρημένα εδώ) και το 5,1% των μεσαίων οικογενειακών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube