Η Ferrari GTC4Lusso με το πλάι στο χιονισμένο Nürburgring [video]

Η Ferrari GTC4Lusso με το πλάι στο χιονισμένο Nürburgring [video]

Η τετρακίνητη, τετραθέσια Ferrari V12 παίζει στο χιόνι και παράλληλα μας δείχνει ότι μπορεί να σπάσει το φράγμα των 300 km/h.

Το χειμώνα, το Nürburgring κλείνει τις πύλες του, αφού κατά κανόνα είναι καλυμμένο με χιόνι. Όμως μερικές φορές υπάρχουν κάποιοι που παίρνουν ειδική άδεια για να κάνουν δοκιμές στην πίστα, ανεξάρτητα από τον καιρό.

Εδώ έχουμε μια τέτοια εξαίρεση: μια τετρακίνητη Ferrari GTC4Lusso να διασκεδάζει με τις πάντες στη χιονισμένη πίστα. Πρόκειται για μέρος μιας δοκιμής του γερμανικού περιοδικού Sport Auto, που το ξέρετε πολύ καλά από την database των χρόνων που έχει κάνει στο Nürburgring Nordschleife και η οποία μας βοηθάει να συγκρίνουμε τις δυνατότητες των περισσότερων σπορ μοντέλων και σούπερκαρ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα 10 πιο γρήγορα αυτοκίνητα παραγωγής στο Nürburgring [videos]

Βλέπουμε λοιπόν την τετρακίνητη Ferrari να πλαγιολισθαίνει με άνεση, και στη συνέχεια του video βλέπουμε το ψηφιακό ταχύμετρό της να ξεπερνά τα 300 km/h – ως ένα είδος ωδής για ένα υπό εξαφάνιση είδος, αυτό των ατμοσφαιρικών V12.

Αυτό που μάλλον θέλουν να μας δείξουν οι Γερμανοί συνάδελφοι είναι ότι τα βασικά αυτά χαρακτηριστικά των σούπερκαρ, πλαγιολισθήσεις και εξωφρενικές ταχύτητες, στην περίπτωση της Ferrari GTC4Lusso συνδυάζονται με τους χώρους και τις ανέσεις ενός (σχεδόν) οικογενειακού αυτοκινήτου. Λέει δηλαδή ο μπαμπάς: «Παιδιά, πάρτε και τη μαμά και πάμε να ντριφτάρουμε και να τρακοσαρίσουμε».

Να θυμίσουμε εδώ ότι, εκτός από την GTC4Lusso V12, η Ferrari προσφέρει τώρα και την GTC4Lusso T, με τον διτούμπινο 3.9 V8 των 610 PS, για τους οικολογικά πιο… ευαίσθητους. Η έκδοση αυτή μπορεί να μην είναι τετρακίνητη και να υστερεί στα χιόνια, όμως είναι ελαφρύτερη και με σύστημα τετραδιεύθυνσης, οπότε σίγουρα δεν θα υστερεί σε οδηγική απόλαυση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube