Η Ferrari FXX K δεν πάει στο ’Ring

Η Ferrari FXX K δεν πάει στο ’Ring

Η Ferrari δεν θα προσπαθήσει να γράψει κάποιο χρόνο στο Nürburgring με την FXX K! Τσάμπα ρωτάτε!

Ναι! Είναι η ταχύτερη, η πιο άγρια Ferrari που έγινε ποτέ για αποκλειστική χρήση στην πίστα. Όχι! Η Ferrari δεν θα την πάει στο Ring.

Αν ήταν να πλασάρατε ένα αυτοκίνητο στην αγορά «μόνο για πίστα» που δεν θα έδινε καμία σημασία στο κόστος, δεν νομίζουμε ότι θα μπορούσατε να ξεπεράσετε τη Ferrari FXX K. Όπως είπαμε είναι η street illegal έκδοση της Ferrari LaFerrari που κοστίζει €2,7 εκατ., βγάζει 1.050 άλογα και 91,7 χιλιογραμμόμετρα και πρέπει να την αφήνεις στο «μαγαζί» όταν δεν την οδηγείς. Αλλά αν νομίζετε ότι ακόμα και με τέτοια specs, οι άνθρωποι του Maranello θα μπορούσαν να επιχειρήσουν να θέσουν νέο ρεκόρ στην Πράσινη Κόλαση με την FXX K, κάνετε λάθος.

Μιλώντας στο Top Gear, ο Enrico Galliera, επικεφαλής του προγράμματος Ferrari XX, είπε ότι αντίθετα με την 599XX, η FXX K δεν θα πάει στο ’Ring. Σύμφωνα με τον Galliera, η Ferrari ενδιαφέρεται περισσότερο για την οδηγική εμπειρία που προσφέρει ένα τέτοιο αυτοκίνητο, παρά για τον απόλυτο χρόνο σε κάποια πίστα.

«Το κλειδί για εμάς είναι να οδηγούν οι πελάτες τα αυτοκίνητά μας ύστερα από τον ανταγωνισμό και να βγαίνουν και να λένε, “Ουάου, αυτό είναι το κορυφαίο”. Δεν τίθεται θέμα ταχύτερου χρόνου στο γύρο, πρόκειται για την αίσθηση που σου δίνει το αυτοκίνητο. Ο ήχος αυτού του V12 αποτελεί μέρος της εμπειρίας. Είναι όπως σε ένα παλιό μονοθέσιο της F1», ολοκλήρωσε ο Galliera.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ιταλική ραψωδία με Ferrari FXX K [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Όργιο με 21 Ferrari FXX K [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ferrari 599XX Evo και FXX K εν δράσει στο Spa [video]


Και αυτή η εμπειρία θα μπορούσε να πάρει ακόμη πιο ωμή και σκληροπυρηνική διάσταση όταν η Ferrari ολοκληρώσει τις παραδόσεις της FXX K.

«Ακόμη και για την FXX K σκεφτόμαστε δυνητικές εξελίξεις, αλλά δεν τις έχουμε ακόμη… Μόλις ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα κατασκευής και παράδοσης, τότε θα αρχίσουμε να εργαζόμαστε πραγματικά πάνω στην εξέλιξή της», είπε ο Galliera.

Με άλλα λόγια, θα πρέπει να περιμένουμε μια ακόμη πιο ακραία Ferrari FXX K, μια Evoluzione. Και τότε ίσως αυτή να τη στείλουν και στο Ring. Τα ελπίζουμε και τα δύο.

[Πηγή μέσω Jalopnik]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube