Η FCA θέλει να πουλήσει την Magneti Marelli

Η FCA θέλει να πουλήσει την Magneti Marelli

Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι προχωρά σε spin-off.

Η Fiat Chrysler (FCA) θέλει να διαχωρίσει το μέλλον της από την Magneti Marelli και για το σκοπό αυτό προχωρά σε spin-off. Υποψήφιος αγοραστής είναι η εταιρεία ΚΚR που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. 
Σύμφωνα με το Reuters η Magneti Marelli θα μπορούσε να αξίζει από 4,2 δις έως 5,8 δις δολάρια (3,6 δις έως 5 δις ευρώ), οπότε η πώλησή της θα μπορούσε να προσφέρει χρηματοδότηση για τα μελλοντικά σχέδια του αυτοκινητοβιομηχανικού τομέα.

Η Magneti Marelli που απασχολεί περίπου 43.000 άτομα και δραστηριοποιείται σε 19 χώρες, είναι προμηθευτής εξαρτημάτων που ειδικεύεται στον τομέα του φωτισμού και των ηλεκτρονικών. Ο διαχωρισμός της αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του 2019, ενώ οι μετοχές της εταιρείας αναμένεται να εισαχθούν στο χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Εκπρόσωπος της Fiat Chrysler δήλωσε σχετικά: «Όπως έχει ανακοινωθεί, η FCA επιδιώκει να διαχωρίσει την επιχείρηση Magneti Marelli, με την επιφύλαξη τελικής έγκρισης από το συμβούλιο και τους μετόχους της FCA. Στο μεταξύ, όπως έχει ήδη αναφέρει η εταιρεία, θα αξιολογήσει τις καλόπιστες προτάσεις εναλλακτικών συναλλαγών που μπορεί είναι προς το καλύτερο συμφέρον της εταιρείας. Η εταιρεία δεν σκοπεύει να σχολιάσει τις φήμες της αγοράς σε σχέση με οποιεσδήποτε τέτοιες προτάσεις».

Ωστόσο, η Wall Street Journal σημείωσε, ότι οι συνομιλίες με την KKR «θα μπορούσαν να καταρρεύσουν πριν επιτευχθεί τελική συμφωνία».
Η KKR (εταιρεία συμμετοχών), όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της, διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία άνω των 191 δις δολαρίων, ενώ πέρυσι απέκτησε την Calsonic από την Nissan Motor Co. και άλλους μετόχους για περίπου 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube