Η επόμενη Chevrolet Corvette Z06 ίσως να είναι και η τελευταία

Η επόμενη Chevrolet Corvette Z06 ίσως να είναι και η τελευταία

Μπορεί οι πωλήσεις της Chevrolet Corvette να ξεπέρασαν αυτές της Porsche 911 στις ΗΠΑ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η παραγωγή της θα συνεχίσει να συμφέρει τη GM.

Με τη GM να ανακάμπτει πρόσφατα από οικονομικές περιπέτειες, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται από δω και στο εξής είναι μοντέλα που δεν θα της αποφέρουν κέρδος. Και η Chevrolet Corvette, όπως φαίνεται, ίσως είναι ένα από αυτά.

Ο αρχιμηχανικός της νέας Corvette Tadge Juechter παραδέχτηκε πρόσφατα πως οι πωλήσεις της Corvette είναι χαμηλότερες από αυτές που θα ήθελε η μητρική εταιρία. Η τελευταία γενιά της Chevrolet Corvette βρήκε 13.000 αγοραστές το 2012, λίγο πριν την αντικατάστασή της από τη νέα Corvette Stingray. Όμως το 1979, που ήταν η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών για την Corvette, οι πωλήσεις είχαν φτάσει τις 53.000.

Φαίνεται πως ειδικά για τις πιο σπορ παραλλαγές της Corvette δεν «βγαίνουν τα νούμερα». Η παραγωγή της προηγούμενης Chevrolet Corvette ZR1 είχε απορριφθεί δύο φορές από τη GM, πριν δοθεί τελικά το πράσινο φως με την τρίτη προσπάθεια της ομάδας εξέλιξης να μεταπείσει τη διοίκηση.

Η νέα Chevrolet Corvette Z06 λοιπόν, που θα παρουσιαστεί στην Έκθεση του Detroit το 2014, θα έχει μια δύσκολη αποστολή. «Αν δεν φτάσουν οι πωλήσεις της στο προσδοκώμενο επίπεδο δεν θα υπάρξει επόμενη», δήλωσε ο Tadge Juechter.

[Πηγή: Digital Trends]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube