Nέα Chevrolet Corvette Stingray [video]

Nέα Chevrolet Corvette Stingray [video]

Η Chevrolet επαναφέρει το όνομα Stingray για την έβδομη γενιά της Corvette, του πιο γνωστού μοντέλου της που ήδη μετρά 60 χρόνια ιστορίας.

Η εντυπωσιακή εμφάνιση και ο πανίσχυρος V8 δίνουν φυσικά το “παρών” και σε αυτή τη γενιά. Όμως μαζί τους έρχεται ένα νέο πλαίσιο και πολλές προηγμένες τεχνολογικά λύσεις.

Η νέα Corvette βασίζεται σε ένα αλουμινένιο πλαίσιο που εξοικονομεί 45 kg βάρους, ενώ παράλληλα είναι 57% πιο άκαμπτο από της απερχόμενης. Το μεταξόνιό της είναι αυξημένο στα 2,71 m, το αμάξωμα έχει κερδίσει σε μήκος (4,50 m), ενώ το πλάτος της είναι ελάχιστα μειωμένο (1,88 m). Για επιπλέον εξοικονόμηση βάρους κάποια τμήματα του αμαξώματος είναι φτιαγμένα από ανθρακονήματα, όπως το καπό και η οροφή, και κάποια άλλα από εξελιγμένα συνθετικά υλικά, όπως τα φτερά και οι πόρτες.

Παρόλα αυτά η Chevrolet δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τι νούμερο δείχνει τελικά η ζυγαριά για τη νέα Corvette. Το σίγουρο είναι ότι ο νέος 6.2 V8 άμεσου ψεκασμού με μεταβλητό χρονισμό δεν θα δυσκολεύεται να την κινήσει γρήγορα, χάρη στα 455 PS μέγιστης ισχύος και στα 62,2 kgm ροπής. Μάλιστα από το ρελαντί και ως τις 4.000 rpm το νέο μοτέρ είναι δυνατότερο ακόμα και από τον 7λιτρο V8 της απερχόμενης Corvette Z06.

Μετά την Porsche 911, η νέα Corvette γίνεται το δεύτερο αυτοκίνητο παραγωγής με χειροκίνητο κιβώτιο επτά σχέσεων. Στο συγκεκριμένο μάλιστα, εφόσον το επιθυμεί ο οδηγός, ο κινητήρας φροντίζει να ταιριάζει τις στροφές του με τη σχέση που επιλέγεται τόσο στα κατεβάσματα όσο και στα ανεβάσματα, για να αποφεύγονται οι άτσαλες αλλαγές. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με το σύστημα που υπάρχει εδώ και λίγα χρόνια στο Nissan 370Ζ.

Εναλλακτικά υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ενός αυτόματου κιβωτίου έξι σχέσεων με paddles για χειροκίνητη λειτουργία. Η αρχιτεκτονική της ανάρτησης είναι διπλά ανισομεγέθη ψαλίδια σε όλους τους τροχούς, το σύστημα πέδησης διαθέτει τετραπίστονες δαγκάνες Brembo με δίσκους 320 mm εμπρός και 338 mm πίσω, ενώ οι ζάντες έχουν διάμετρο 18” και 19”, αντίστοιχα. Το σύστημα διεύθυνσης έχει για πρώτη φορά ηλεκτρική υποβοήθηση, με μεταβαλλόμενο βάρος αλλά και λόγο.

Ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει κάποιο από τα πέντε προγράμματα του “Driver Mode Selector”: Tour για άνεση, Weather για οδήγηση σε ολισθηρές συνθήκες, Eco για μέγιστη οικονομία, Sport για σπορ οδήγηση στο δρόμο και Track για την επίτευξη της απόλυτης επίδοσης στην πίστα. Τα παραπάνω ρυθμίζουν ανάλογα την απόκριση του κινητήρα αλλά και τον ήχο του, τη ρύθμιση του συστήματος ελέγχου πρόσφυσης, την υποβοήθηση του τιμονιού και τη λειτουργία του κιβωτίου ταχυτήτων.

Προαιρετικό θα είναι το πακέτο Z51 Performance Package, που αποτελεί μια πλήρη αναβάθμιση των σπορ χαρακτηριστικών της Corvette σχεδόν σε κάθε τομέα. Το σημαντικότερο στοιχείο του είναι το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης με τρία προγράμματα λειτουργίας. Εκτός αυτού φέρνει μαζί του ενεργά αμορτισέρ Mgnetic Ride Control 3ης γενιάς, πιο κλειστή κλιμάκωση στο κιβώτιο, επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα, εμπρός δίσκους 345 mm καθώς και ζάντες 19” και 20” εμπρός και πίσω, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube