Η Continental ρίχνει «άκυρο» σε WhatsApp και Snapchat

Η Continental ρίχνει «άκυρο» σε WhatsApp και Snapchat

Η Continental δήλωσε ότι θα απαγορεύσει στους 240.000 υπαλλήλους της να χρησιμοποιήσουν το WhatsApp ή Snapchat του Facebook σε οποιαδήποτε από τις εταιρικές κινητές συσκευές της.

Περίπου 36.000 τέτοιες συσκευές θα επηρεαστούν από την απαγόρευση, η οποία προκλήθηκε από ανησυχίες σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα, δήλωσε εκπρόσωπος της Continental στο Bloomberg. 

Οι υπηρεσίες αυτές έχουν πρόσβαση σε προσωπικά και ενδεχομένως εμπιστευτικά δεδομένα του χρήστη, όπως είναι οι επαφές και συνεπώς οι πληροφορίες τρίτων που δεν εμπλέκονται, ανέφερε ο Γερμανός προμηθευτής σε δήλωσή του την Τρίτη που μας πέρασε.

Το απόρρητο έχει εξελιχτεί από ένα εξειδικευμένο θέμα σε έναν από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους για κορυφαία στελέχη, καθώς αγωνίζονται να συμμορφωθούν με το νέο Κανονισμό Γενικής Προστασίας Δεδομένων (General Data Protection Regulation) της Ευρώπης, ο οποίος διέπει τον τρόπο συλλογής και χρήσης πληροφοριών από τους πολίτες. Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο μήνα και απαιτεί από εταιρείες, από εστιατόρια και ξενοδοχεία της, την Amazon και την Google, να συμμορφωθούν - αλλιώς αντιμετωπίσουν ποινές ύψους περίπου 25 εκατ. δολαρίων ή 4% των παγκόσμιων ετήσιων εσόδων.

«Πιστεύουμε ότι είναι απαράδεκτο να μεταφέρουμε στους χρήστες την ευθύνη συμμόρφωσης με τους νόμους περί την προστασία δεδομένων», δήλωσε ο CEO της Continental, Elmar Degenhart. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στρεφόμαστε προς την εξασφάλιση εναλλακτικών λύσεων». 

Στη δήλωσή της, η Continental δήλωσε ότι η κίνηση αποσκοπεί στην προστασία των εργαζομένων και των επιχειρηματικών εταίρων της εν όψει του νέου κανονισμού.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube