Η BMW θέλει να φτιάξει και 9 Series

Η BMW θέλει να φτιάξει και 9 Series

Τι είπε o διευθυντής σχεδιασμού της BMW, Adrian van Hooydonk.

Ο διευθυντής σχεδιασμού της BMW Adrian van Hooydonk υπαινίχθηκε ότι ένα τετράθυρο κουπέ της σειράς 9 που θα ανταγωνίζεται τη Mercedes-Maybach S600 θα μπορούσε να είναι σε περίοπτη θέση στα μελλοντικά σχέδια της μάρκας στο πλαίσιο της επέκτασής της στην πολυτελή κατηγορία. 
Η τελευταία κίνηση της BMW σε αυτήν την κατεύθυνση ήταν η 8 Series και ο van Hooydonk είπε πώς η στρατηγική αυτή ενδέχεται να περιλαμβάνει ορισμένα νέα μοντέλα.

Όταν ρωτήθηκε αν η BMW έχει σχέδια για μια σειρά 9, ο van Hooydonk είπε: «Ας πούμε αυτό: δεν θα σταματήσουμε εδώ. Προφανώς, η δουλειά μας είναι να έχουμε περισσότερες ιδέες από όσες η εταιρεία μπορεί να χτίσει, γιατί το αντίστροφο θα ήταν πολύ κακό. Η ομάδα μου και εγώ κοιτάμε τώρα από το 2021 και πέρα, έως το 2030. Έχουμε πολλά σχέδια».

Ένα μεγάλο τετράθυρο coupé θα αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλές στους αγοραστές υψηλών προδιαγραφών στην Κίνα, ενώ μια σειρά 9 θα συνδεθεί επίσης με την πιθανή επέκταση των SUV και των ηλεκτρικών σειρών i της BMW. Η εταιρεία έχει ήδη κατοχυρώσει εμπορικά σήματα για κάθε όνομα μοντέλου μεταξύ i1 και i9, iX1 και iX9 και μεταξύ των Χ1 και Χ9.

Η Van Hooydonk δήλωσε επίσης ότι η ανάπτυξη της σειράς i έδωσε στην BMW την ελευθερία να προωθηθεί την αγορά των premium αυτοκινήτων: «Η μάρκα i δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για εμάς, τόσο στην αποδοχή νέων τεχνολογιών όσο και στην αποδοχή νέων σχεδίων». 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube