Η Audi σταματά τα χειροκίνητα σασμάν στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η Audi σταματά τα χειροκίνητα σασμάν στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η Audi ανακοινώνει την πλήρη εξάλειψη του χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων στις ΗΠΑ. Απόφαση που υπαγορεύεται από τις προσδοκίες των Αμερικανών πελατών, πολύ πιο επικεντρωμένες στην αυτόματη μετάδοση από τους Ευρωπαίους.

Σπάνια στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ένας μεγάλος όμιλος αυτοκινήτων βρίσκεται στα πρόθυρα να εξαλείψει εντελώς το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου. 

Η Audi ανακοινώνει ότι το MY 2019 των A4 και A5 θα προσφέρονται μόνο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Και δεδομένου ότι τα δύο αυτοκίνητα ήταν τα τελευταία στην Audi στις ΗΠΑ που έχουν πεντάλ συμπλέκτη, αυτό σηματοδοτεί το τέλος της καριέρας του παραδοσιακού λεβιέ ταχυτήτων στα μοντέλα του Ingolstadt.

Από τις γερμανικές μάρκες του ομίλου Volkswagen, με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων επιμένουν πλέον μόνο δύο: Η Volkswagen και η Porsche. Η δεύτερη θα μπορούσε να αλλάξει εύκολα την πολιτική της με την ευκαιρία της ανανέωσης της 911 και του φρεσκαρίσματος για τις 718 Cayman και Boxster, αν η ζήτηση για χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων συνεχίζει να μειώνεται.

Σε κάθε περίπτωση αυτό ήταν που οδήγησε την Audi να τα απομακρύνει από τον κατάλογο, καθώς μόνο το 5% των Αμερικάνων αγοραστών Α4 και Α5 επέλεγαν χειροκίνητο σασμάν. Όλοι οι άλλοι προτιμούσαν το αυτόματο. Μια τάση που διαφέρει από την Ευρώπη, όπου τα S Tronic και τα Titptronic δεν έχουν πάρει ξεκάθαρο και προφανές προβάδισμα έναντι του παραδοσιακού χειροκίνητου κιβωτίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube