Δύο νέες εκδόσεις για τα Suzuki Vitara και Jimny

Δύο νέες εκδόσεις για τα Suzuki Vitara και Jimny

Tα Vitara Katana και Jimny Gan θα διατίθενται αρχικά στην Ιταλία και αργότερα και σε άλλες αγορές.

Η Suzuki παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Τορίνο δύο ξεχωριστές εκδόσεις των Vitata και Jimny που αρχικά θα διατίθενται στην ιταλική αγορά, αλλά αργότερα θα είναι διαθέσιμες και άλλες ανά τον κόσμο αγορές.

Πρόκειται για το Vitara Katana και το Jimny Gan. Επί της ουσίας πρόκειται για δύο εκδόσεις που ξεφεύγουν από την «αυστηρή πεπατημένη» και στόχο έχουν να εντυπωσιάσουν οπτικά, αλλά –ειδικά στην περίπτωση του Jimny – να δώσουν και έναν πιο περιπετειώδη χαρακτήρα.

vit

Το Vitara Katana βασίζεται στο μοντέλο AllGrip 4x4 με τον κινητήρα 1,4  BoostJet turbo που έχει ισχύ 140 ίππων. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, η λέξη  «Katana» είναι η ιαπωνική λέξη για το σπαθί που είναι συνώνυμο των σαμουράι. Ο ηθικός κώδικας των αριστοκρατών της φεουδαρχικής Ιαπωνίας, δίδασκε ότι το κατάνα είναι η ψυχή του σαμουράι. Το όπλο αυτό έχει χαρακτηριστική εμφάνιση και αιχμηρότητα.

Το Vitara Katana διατίθεται σε χρώμα Gray London με μαύρη οροφή και κόκκινες ρίγες με την απεικόνιση του σπαθιού να ξεχωρίζει στο πλάι. Η εικόνα συμπληρώνεται από μαύρες ματ ζάντες, νέα φωτιστικά σώματα, ενώ στο εσωτερικό έχουμε ξεχωριστά στοιχεία εξοπλισμού, όπως επενδύσεις από Alcantara.

jim

Το Jimny Gan παίρνει το όνομά του από την ιαπωνική λέξη που παραπέμπει στη δύναμη και το πείσμα. Το ξεχωριστό αυτό Jimny έχει νέα ελατήρια και αμορτισέρ, ράβδους Panhard και είναι κατά 100 mm ψηλότερο από ένα «κανονικό» Jimny.

Το Gan διαθέτει επίσης ενισχυμένους άξονες κιβωτίου, προστατευτικά καλύμματα διαφορικών και ελαστικά 235/75. Το Jimny Gan προδιαθέτει με την εικόνα του και τις μετατροπές που έχει υποστεί, για ακόμη καλύτερες εκτός δρόμου επιδόσεις.

Στην έκθεση δεν ανακοινώθηκε η τιμή των συγκεκριμένων εκδόσεων, αλλά με δεδομένο πως οι ειδικές εκδόσεις και τα αξεσουάρ της Suzuki διαχρονικά δεν «δαγκώνουν» την τσέπη του καταναλωτή, μπορούμε να υποθέσουμε πως η τελική τους τιμή θα είναι αναλογικά προσιτή.

Πολλοί είναι αυτοί που βλέποντας τα δύο νέα αυτά Suzuki είπαν πως έχουν «κλέψει» σχεδιαστικά στοιχεία (ειδικά σε ό,τι αφορά στο body kit) από τη Mercedes–Benz G-Class ή από το Land Rover.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube