Δραματική διάσωση γυναίκας από βυθιζόμενο MX-5 σε πλημμύρα [video]

Δραματική διάσωση γυναίκας από βυθιζόμενο MX-5 σε πλημμύρα [video]

Οι διασώστες με βάρκα δεν έσωσαν μόνο τη γυναίκα, αλλά και το σκύλο της!

Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν μεγάλες πλημμύρες στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, τις τελευταίες μέρες. Τα φράγματα στις όχθες ποταμών έσπασαν «πνίγοντας» πολλούς οικισμούς σε όλη την Πολιτεία.

Προχθές Δευτέρα, τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε άτομα, ενώ πάνω από 20.000 διασώθηκαν από τα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους.

Εδώ θα δούμε μία από αυτές τις διασώσεις, που έγινε στην πρωτεύουσα της Πολιτείας, την Baton Rouge. Μια γυναίκα οδηγός παγιδεύτηκε μέσα στο Mazda Miata της καθώς ανέβαινε η στάθμη των νερών.

Εθελοντές διασώστες κατάφεραν να προσεγγίσουν το βυθιζόμενο ΜΧ-5 με μια βάρκα. Αρχικά προσπάθησαν να σπάσουν το πλαϊνό παράθυρο για να βγάλουν έξω τη γυναίκα, κι όταν απέτυχαν επιχείρησαν να σκίσουν την κουκούλα με μαχαίρι.

Ένας από τους διασώστες ρισκάρησε πέφτοντας στο νερό και ανεβαίνοντας στο αυτοκίνητο για να κόψει το ύφασμα της σκεπής. Αναμενόμενα μπήκαν νερά στο αυτοκίνητο, αλλά η γυναίκα κατάφερε να βγάλει το χέρι της από τη σχισμή και ο διασώστης την τράβηξε έξω την τελευταία στιγμή, καθώς το ΜΧ-5 πήγαινε στον πάτο.

Η γυναίκα φώναζε υστερικά για το σκυλί της, που ήταν μαζί της στο αυτοκίνητο, και ο διασώστης κατάφερε βουτώντας να το πιάσει κι αυτό λίγα δευτερόλεπτα αργότερα.

Happy ending, που λένε, αλλά το ηθικό δίδαγμα είναι ότι δεν προσπαθούμε ποτέ να διασχίσουμε πλημμύρες, ιδίως αν τα νερά κινούνται γρήγορα. Αρκούν πέντε πόντοι βάθος για να παρασυρθεί μεγάλο φορτηγό…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube