Drag Race: Toyota GR Yaris εναντίον Yaris GRMN [video]

Drag Race: Toyota GR Yaris εναντίον Yaris GRMN [video]

Το τετρακίνητο Toyota GR Yaris έρχεται αντιμέτωπο με τον προσθιοκίνητο προκάτοχό του.

Μπορεί να έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από την πρεμιέρα του GR Yaris, όμως το σκληροπυρηνικό hot hatch της Toyota παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των petrolheads όλου του κόσμου. Στα πλαίσια αυτής της συζήτησης, το βρετανικό Carwow οργάνωσε ένα Drag Race μεταξύ του GR Yaris (2020) και του προηγούμενου Yaris GRMN (2017) για να διαπιστώσει τη διαφορά στις επιδόσεις μεταξύ των δύο καυτών χάτσμπακ της ιαπωνικής φίρμας.

Το Yaris GRMN κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό 600 μονάδων με τον supercharged κινητήρα 1,8 λίτρων να αποδίδει 212 PS και 250 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων και με τη βοήθεια διαφορικού τύπου Torsen. Στα χαρτιά, το σουπερμίνι των 1.135 kg επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 6,4" και έχει η τελική ταχύτητα 230 km/h.

Το GR Yaris από την άλλη πλευρά χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που εξελίχθηκε στους αγώνες από την Toyota Gazoo Racing. Φορά υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων με απόδοση 261 PS και 360 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων και του συστήματος τετρακίνησης GR-Four, επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε κάτω από 5,5" και τελική ταχύτητα 230 km/h. Όπως καταλαβαίνετε το GR Yaris υπερτερεί σε όλα απέναντι στο Yaris GRMN εκτός του αυξημένου βάρους των 1.280 kg.

Η σύγκριση μπορεί να είναι άδικη - ειδικά σε βρεγμένο οδόστρωμα που η τετρακίνηση δίνει ακόμα μεγαλύτερο πλεονέκτημα - όμως όλοι έχουν περιέργεια να δουν τη διαφορά μεταξύ των δύο μοντέλων στην ευθεία. Σας αφήνουμε λοιπόν να δείτε το βίντεο παρόλο που όλοι σας γνωρίζετε ήδη το αποτέλεσμα.

[Πηγή: Carwow]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube