Drag race σε αμμόλοφο: Mercedes G500 4x4² vs. Toyota Land Cruiser vs. Nissan Patrol [video]

Drag race σε αμμόλοφο: Mercedes G500 4x4² vs. Toyota Land Cruiser vs. Nissan Patrol [video]

Ο μόνος τρόπος για να αξιολογήσεις τρία σκληροπυρηνικά 4x4 είναι να τα βάλεις σε κόντρα απέναντι σε ένα γιγάντιο αμμόλοφο.

Ποιος ο λόγος να βάλεις τρία off-roader «βαρέως τύπου» στην drag strip; Οι πραγματικές επιδόσεις στο 4x4 αξιολογούνται πιο εύστοχα σε μια κόντρα σε ένα πραγματικά δυσθεώρητο αμμόλοφο.

Όπως αυτόν που βρήκε έξω από το Dubai το Crank & Piston για να αποτυπώσει την κόντρα των Mercedes-Benz G500 4x, Toyota Land Cruiser και Nissan Patrol σε video.

Οι κανόνες της κόντρας ήταν απλοί και όλα τα αυτοκίνητα στοκ. Ποιος θα ανέβει πιο ψηλά στον αμμόλοφο, κολλώντας μακρύτερα από τους άλλους. Οπότε δεν επρόκειτο για αγώνα ντράγκστερ αυτό καθαυτό, αλλά απ’ όποια οπτική κι αν το δεις έχει πλάκα. Έτσι λέμε «well done, real fun» στους συναδέλφους του Crank & Piston.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Nismo βάζει χέρι και στο... Nissan Patrol [video]

 
 


Ο αγώνας όπως είπαμε περιέλαβε τρία θρυλικά off-roaders: Ένα Nissan Patrol, ένα Toyota Land Cruiser και το Mercedes-Benz G500 4x4². Το Mercedes-Benz βέβαια ήταν και το μόνο με υπερυψωμένους άξονες (οι πλήμνες είναι τοποθετημένες χαμηλότερα, με σύστημα μετάδοσης της κίνησης σε κάθε τροχό), κι έτσι η ξεκάθαρη νίκη του δεν μας προκάλεσε καμία έκπληξη. Με αυτό βέβαια δεν θέλουμε να πούμε ότι τα Nissan και Toyota ήταν χάλια. Αντίθετα πρόκειται για δύο από τα ικανότερα 4x4 του πλανήτη, με εξαιρετικές δυνατότητες ακόμη εργοστασιακά, χωρίς βελτίωση.

Περιμένουμε την επόμενη κόντρα από το Crank & Piston που θα θέλαμε να είναι η G500 4x4² με την τελευταία, την πιο πολυτελή, αλλά και πιο σκληροπυρηνική G-Class, τη Μercedes-Maybach G 650 Landaulet.

[Πηγή Crank & Piston]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube