Drag Race: Hummer H1 εναντίον Suzuki Jimny [video]

Drag Race: Hummer H1 εναντίον Suzuki Jimny [video]

Το λιλιπούτειο Suzuki Jimny έρχεται αντιμέτωπο με το θηριώδες Hummer H1.

Το βρετανικό Carwow αποφάσισε να τεστάρει αν το νέο Suzuki Jimny είναι ταχύτερο στην ευθεία από το θηριώδες Hummer H1. Προφανώς οι περισσότεροι από εσάς θα γνωρίζουν ήδη το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ανούσιας κόντρας όμως έχει ενδιαφέρον η διαφορά μεταξύ των δύο 4x4.

Το Hummer H1 κυκλοφόρησε το 1992 ως η επιβατική έκδοση του στρατιωτικού Humvee που προυπήρχε από τα μέσα της δεκαετίας του '80. Το συγκεκριμένο παράδειγμα φορά turbodiesel V8 6,5 λίτρων με απόδοση 200 PS και 583 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 4 όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε το βάρος 3,6 τόννων και αεροδυναμική ... τούβλο.

Το Suzuki Jimny από την άλλη, φορά τον γνωστό ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο κινητήρα 1,5 λίτρων με 102 PS και 130 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 5 σχέσεων όμως το βάρος είναι μόλις 1,1 τόννο δηλαδή λιγότερο από το 1/3 του Hummer.

Σας αφήνουμε λοιπόν να δείτε τις δοκιμασίες επιτάχυνσης από στάση, ρεπρίζ και φρένων ανάμεσα σε δύο εμβληματικά οχήματα για εντελώς διαφορετικούς λόγους.

[Πηγή: Carwow]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube