Δομικές αλλαγές στην αυτοκινητοβιομηχανία προβλέπει ο Tim Cook της Apple

Δομικές αλλαγές στην αυτοκινητοβιομηχανία προβλέπει ο Tim Cook της Apple

O Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος της Apple, ανέφερε μερικά ακόμη στοιχεία για το φημολογούμενο αυτοκίνητο iCar που σκοπεύει να κατασκευάσει η εταιρεία.

Ο Tim Cook, μιλώντας στην εκδήλωση WSJD Live στην California, είπε ότι θα υπάρξει μια «σημαντική αλλαγή» στη βιομηχανία του αυτοκινήτου. Και πάλι απέφυγε να επιβεβαιώσει ότι η Apple εργάζεται πάνω στην κατασκευή ενός αυτοκινήτου, αλλά δήλωσε ότι «Όταν σκέπτομαι το αυτοκίνητο, βλέπω ότι το λογισμικό γίνεται ολοένα και σημαντικότερο κομμάτι του αυτοκινήτου του μέλλοντος».

Ο Cook τόνισε επίσης τη σημαντικότητα της αυτόνομης οδήγησης και της τεχνολογίας της και σημείωσε τη μετατόπιση από τους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου προς τον «εξηλεκτρισμό» του αυτοκινήτου. Η μνεία στο φαινόμενο δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς προηγούμενες αναφορές πιθανολογούν ότι το iCar θα είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, εφοδιασμένο με ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης.

Ο Cook, στην ομιλία του στο WSJD Live, φάνηκε επίσης να υποβαθμίσει τους επικριτές, οι οποίοι αμφισβητούσαν ότι η Apple σχεδιάζει να εισέλθει στην αγορά αυτοκινήτων, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία έχει ήδη εμπλακεί σε αυτή με το Apple CarPlay.

[Πηγή Engadget]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube