Dodge Challenger SRT Hellcat vs Lamborghini Huracán [video]

Dodge Challenger SRT Hellcat vs Lamborghini Huracán [video]

To Dodge Challenger SRT Hellcat σχεδιάστηκε για φονέας σούπερκαρ. Είναι τελικά έτσι ή μήπως δεν τα βγάζει πέρα μια μια Lamborghini Huracán;

Εδώ που τα λέμε, πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά αυτοκίνητα.

Φυσικά, ο ιδιοκτήτης ενός Dodge Challenger SRT Hellcat απολαμβάνει κάποιων «προνομίων», κάποιων πλεονεκτημάτων, θα λέγαμε: Δύο παραπάνω θέσεις να βάζεις τα κουτσούβελα, μπόλικο πορτμπαγκάζ για αποσκευές και ψώνια 4μελούς οικογένειας από το σουπερμάρκετ. Κι από την άλλη, το προνόμιο να οδηγείς το πιο ισχυρό muscle car παραγωγής της Ιστορίας, με 6,2λιτρο κομπρεσοράτο HEMI V8 με 717 PS και 89,8 kgm.

Στην άλλη πλευρά του λόφου βρίσκεται η Lamborghini Huracán, που φρεσκαρίστηκε πρόσφατα. Τυπικό δείγμα εξωτικού σούπερκαρ, με ένα ατμοσφαιρικό 5,2λιτρο μοτέρ V10, 610 άλογα και 57,1 kgm. Και με επιλογή κίνησης: Στους τέσσερις τροχούς, όπως αυτή που έχουμε ήδη οδηγήσει, και στους πίσω, όπως η νέα Huracán LP 580-2 που παρουσιάστηκε επίσημα μόλις την προηγούμενη εβδομάδα στο LA Auto Show 2015.

Η διαφορά βέβαια δεν είναι μόνο στο χαρακτήρα ή και στην πρακτικότητα, αν έχει τέτοιος τομέα αξιολόγησης θέση εδώ, αλλά και στην τιμή. Καθώς το Dodge κοστίζει το ένα τέταρτο της τιμής της Lambo.

Θα θέλαμε ακόμη να σημειώσουμε ότι το Hellcat κάνει το ¼ του μιλίου (402,3 m) με τα στοκ λάστιχα σε 11,2” [video] (10,8” με ράντιαλ λάστιχα ντράγκστερ) με ταχύτητα εξόδου 201 km/h. Επίδοση που ισοφαρίζει την κατά 533 kg ελαφρύτερη και τουλάχιστον δύο φορές ακριβότερη Porsche 911 GT3 [video].

Αλλά τι μας νοιάζουν όλα αυτά; Στην κόντρα βρίσκεται το ζουμί, γι’ αυτό δείτε το video… Σημειωτέον, τα αυτοκίνητα είναι «μαμά» και το πεδίο αντιπαράθεσης στο Mexico

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube