Διπλή μπαταρία από τη συνεργασία Ford και Samsung [video]

Διπλή μπαταρία από τη συνεργασία Ford και Samsung [video]

Η Ford και η Samsung ανακοίνωσαν ένα σύστημα διπλής μπαταρίας που αυξάνει την αποδοτικότητα των μη υβριδικών μοντέλων ευρείας παραγωγής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Ford, το σύστημα διπλής μπαταρίας χρησιμοποιεί μία μπαταρία ιόντων λιθίου και μια συμβατική 12βολτη μπαταρία υγρού τύπου.

Η χρήση ενός τέτοιου ζεύγους θα μπορούσε να επιτρέψει την τοποθέτηση συστήματος ανάκτησης ενέργειας από τα φρένα στα μη υβριδικά αυτοκίνητα, που θα συνεργάζεται με το σύστημα stop/start για περισσότερη οικονομία καυσίμου.

Όπως εξήγησε ο Ted Miller, επικεφαλής της Ford στον τομέα της Στρατηγικής Αποθήκευσης Ενέργειας και Έρευνας, «είμαστε έτοιμοι να επεκτείνουμε τη χρήση του συστήματος stop/start στο 70% της γκάμας μας και το σύστημα διπλής μπαταρίας διαθέτει τη δυναμική για να ανεβάσουμε το επίπεδο «υβριδοποίησης» των αυτοκινήτων μας, εξοικονομώντας ενέργεια σε όλα τα αυτοκίνητά μας. Μολονότι βρισκόμαστε ακόμα στο στάδιο της έρευνας, αυτός ο τύπος μπαταρίας θα μπορούσε να προσφέρει μια βραχυπρόθεσμη λύση για ακόμα μεγαλύτερη μείωση στις εκπομπές CO2».



Ford και Samsung εξετάζουν ακόμη τη δυνατότητα μιας υπέρ-ελαφριάς μπαταρίας ιόντων λιθίου που θα μπορούσε σταδιακά να αντικαταστήσει και την συμβατική 12βολτη υγρού τύπου. Η Ford λέει πως μια τέτοια μπαταρία θα ήταν περίπου 5,5 kg ελαφρύτερη από τη συμβατική και πως ακόμη κι αυτή η μικρή μείωση βάρους θα μπορούσε να επηρεάσει θετικά και κατά το αναλογούν της την αποδοτικότητα του αυτοκινήτου.

[Πηγή Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube