«Δεν σου πουλάμε αυτοκίνητο γιατί θα το στείλεις στους Ταλιμπάν»

«Δεν σου πουλάμε αυτοκίνητο γιατί θα το στείλεις στους Ταλιμπάν»

Αυτή ήταν η δικαιολογία μιας αντιπροσωπείας της Mercedes-Benz για να μην πουλήσει μια GLS-Class στον Ινδό Surjeet Bassi, και εκείνος φυσικά της έκανε μήνυση.

Συχνά οι αντιπροσωπείες επιστρατεύουν διάφορες δικαιολογίες προκειμένου να εξηγήσουν γιατί αργούν ή αδυνατούν να παραδώσουν ένα αυτοκίνητο, αλλά αυτό δεν το είχαμε ξανακούσει.

Ο 50χρονος Surjeet Bassi είναι ένας ινδικής καταγωγής επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης της εταιρίας μεταφοράς ασθενών Orange County Medi-Coach, που κατοικεί στις ΗΠΑ εδώ και 30 χρόνια. Και μάλλον ποτέ δεν περίμενε ότι εν έτει 2016, μια αντιπροσωπεία στο New Jersey θα αρνηθεί να του πουλήσει ένα καινούργιο αυτοκίνητο με τη δικαιολογία ότι είναι συνεργάτης των Ταλιμπάν, χωρίς αυτό να προκύπτει από πουθενά.

Όπως περιγράφει ο ίδιος ο Bassi, ο πωλητής της Prestige Motors τον εξυπηρέτησε όπως έπρεπε. Κάθισε αρκετές ώρες μαζί του, συμφώνησαν την επαναγορά της παλιάς του Mercedes-Benz ML 350, έκαναν έλεγχο της πιστοληπτικής του ικανότητας και τελικά έκλεισε μια καινούργια Mercedes-Benz GLS 550, δίνοντας επί τόπου $1.000 ως προκαταβολή. Ο Bassi είχε ήδη επικοινωνήσει με την ασφαλιστική του εταιρία για να συμπεριλάβει το νέο αυτοκίνητο στο πρόγραμμά του, και η GLS ερχόταν από άλλο κατάστημα της εταιρίας για να του παραδοθεί, όταν τον κάλεσε στο γραφείο του ο υπεύθυνος του καταστήματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μήνυση κατά της Porsche για το θάνατο του Paul Walker

«Λυπάμαι, αλλά δεν μπορούμε να σας πουλήσουμε το αυτοκίνητο», του είπε. Και εξήγησε τη στάση του λέγοντας ότι ο κ. Bassi «προέρχεται από περιοχή υψηλού κινδύνου, όπου άνθρωποι αγοράζουν αυτοκίνητα για να τα στείλουν στους Ταλιμπάν». Μάταια ο Bassi προσπαθούσε να του εξηγήσει ότι αφενός είναι Ινδός, και αφετέρου δεν σχετίζεται με κανένα τρόπο με τους Ταλιμπάν. Άλλωστε και από τον έλεγχο που έκανε ο υπεύθυνος για το όνομα του Bassi, δεν προέκυψε τίποτα τέτοιο. Για να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την παρεξήγηση, ο κ. Bassi ήταν πρόθυμος να υπογράψει ένα χαρτί στο οποίο να δηλώνει υπεύθυνα ότι δεν έχει σκοπό να βγάλει το αυτοκίνητο από τη χώρα. Όμως ο υπεύθυνος της Prestige Motors αρνήθηκε. Πλέον, στον κ. Bassi έμενε μόνο μια λύση: Να κάνει μήνυση.

«Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο άσχημα ένιωσα εκείνη την ημέρα», λέει ο κ. Bassi. Ο οποίος τώρα, μέσω του δικηγόρου του, Michael Sussman, μηνύει την Prestige Motors για ρατσιστική συμπεριφορά και για μη τήρηση του αμερικανικού νόμου περί ίσων ευκαιριών στην πίστωση (Equal Credit Opportunity Act, 1974), ζητώντας $1,26 εκατ. ως αποζημίωση.

[Πηγή: Record Online]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube