Μήνυση κατά της Porsche για το θάνατο του Paul Walker

Μήνυση κατά της Porsche για το θάνατο του Paul Walker

Η χήρα του Roger Rodas, του έτερου θύματος εκείνου του περιστατικού, μηνύει σήμερα την Porsche για κατασκευαστικό λάθος.

Φαίνεται πως το σίριαλ του δυστυχήματος του Paul Walker δεν έχει τέλος. Πριν λίγες μέρες η χήρα του Roger Rodas, του ανθρώπου που οδηγούσε την Carrera GT εκείνη την ημέρα, κατέθεσε μέσω του δικηγόρου της μήνυση εναντίον της Porsche.

Η κ. Kristine Rodas ισχυρίζεται πως το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον πρωταγωνιστή των ταινιών The Fast and the Furious και στον σύζυγό της προκλήθηκε από κάποια αστοχία στην ανάρτηση της Porsche Carrera GT της συλλογής τους και όχι από υπερβολική ταχύτητα ή λάθος χειρισμό. Προσέλαβε μάλιστα για δικηγόρο της στην υπόθεση τον Mark Gerargos, ο οποίος στο παρελθόν είχε αναλάβει να υπερασπιστεί διασημότητες όπως ο Michael Jackson, η Winona Ryder και ο David Carradine.

Ο Gerargos υποστήριξε στη New York Daily News ότι «προσέλαβε τους καλύτερους ειδικούς των Η.Π.Α. για την αξιολόγηση του δυστυχήματος» και αυτοί κατέληξαν στο ότι για την απώλεια ελέγχου της Porsche Carrera GT ευθύνεται η ανάρτησή της. «Η Carrera GT είναι ανασφαλής για τη χρήση που προορίζεται εξ' αιτίας ελαττωμάτων στον σχεδιασμό, την κατασκευή, την εξέλιξη και τα εξαρτήματά της». Η μηνυτήρια αναφορά αναφέρει ότι για τον θάνατο των δύο επιβατών ευθύνεται ο ανεπαρκής κλωβός ασφαλείας και ο κακός σχεδιασμός του ρεζερβουάρ βενζινης.

Υπενθυμίζεται πως το επίσημο πόρισμα των ερευνών για το δυστύχημα ήταν ότι η Carrera GT που οδηγούσε ο Roger Rodas έχοντας στη θέση του συνοδηγού τον Paul Walker είχε αναπτύξει ταχύτητα κοντά στα 150 km/h πριν την πρόσκρουση. Στη μήνυση που κατέθεσε όμως η κ. Rodas ισχυρίζεται ότι αυτό δεν ισχύει. Πιστεύει πως ο σύζυγός της πήγαινε με λιγότερα από 90 km/h και ότι το αυτοκίνητο άλλαξε πορεία καθαρά λόγω μηχανικής αστοχίας.

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube