Δεν βρέθηκε αγοραστής για τη Ferrari Enzo του Alonso

Δεν βρέθηκε αγοραστής για τη Ferrari Enzo του Alonso

Με ανάρτησή της στο Twitter, η Aston Martin F1 Updates αναφέρει ότι η πρόσφατη δημοπρασία για τη Ferrari Enzo του Fernando Alonso που ξεκίνησε από τα €4,2 εκ. έληξε χωρίς πώληση.

Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που ένα συλλεκτικό αυτοκίνητο δεν βρίσκει αγοραστή σε μια δημοπρασία και γι' αυτό προκαλεί εντύπωση. Και ακόμα περισσότερο όταν μιλάμε για μια Ferrari Enzo με τον κωδικό Scocca n.1. (αμάξωμα Νο 1) αλλά και το γεγονός πως ιδιοκτήτης μέχρι πρότινος ήταν ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής και ενεργός ακόμα πιλότος της Formula 1 με την Aston Martin, Fernando Alonso.

Σύμφωνα με ένα tweet της Aston Martin F1 Updates, η τιμή εκκίνησης του μοναδικού αυτού αυτοκινήτου που δημοπρατήθηκε στο Μονακό ήταν στα €4,2 εκατομμύρια, με τις αρχικές προβλέψεις να εκτιμούν πως θα πωληθεί πάνω από τα €5,0 εκ.

Η εταιρεία δημοπράτησης Monaco Car Auctions ωστόσο δεν επιβεβαιώνει αυτή την τιμή εκκίνησης, επιβεβαίωσε όμως πως δεν βρέθηκε αγοραστής. 

Ferrari Enzo

Η συγκεκριμένη Ferrari Enzo του Alonso, είναι στο κλασικό χρώμα Rosso Corsa της Ferrari και συνοδεύεται από το Ferrari Classiche Red Book, ένα πιστοποιητικό γνησιότητας για τις προδιαγραφές του.  

Έχει διανύσει 4.800 km και εφοδιάζεται με τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα των 6,0 lt αποδίδοντας 651 PS. H Εnzo κατασκευάστηκε σε 400 αντίτυπα από το 2002 έως και το 2004 και πολλά από αυτά έχουν δημοπρατηθεί με τιμές πάνω από €1 εκατομμύριο.

Θυμίζουμε πως ο Alonso δεν είναι ο μοναδικός πιλότος της Formula 1 που είναι κάτοχος της Ferrari Enzo, αφού πριν από αυτόν μια ειδικά διαμορφωμένη Enzo πήρε ως δώρο από την ίδια τη Ferrari ο Michael Schumacher με την υπογραφή του τότε αφεντικού της Luca di Montezemolo στο καπό…

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube