Δείτε τον Travis Pastrana να αναπαράγει τα ιστορικά άλματα του Evel Knievel [videos]

Δείτε τον Travis Pastrana να αναπαράγει τα ιστορικά άλματα του Evel Knievel [videos]

Ένας θεαματικός φόρος τιμής στον πρώτο μεγάλο stuntman, που άνοιξε το δρόμο για τα σημερινά Xtreme Games.

Πριν 50 χρόνια, που δεν υπήρχε το διαδίκτυο, τα κατορθώματα του Knievel ήταν μυθικά, αφού ήταν και κάτι που γινόταν για πρώτη φορά.

Γι’ αυτό ο θεότρελος Αμερικανός, παρότι έχει πεθάνει πάνω από 10 χρόνια πριν, παραμένει ένας λαϊκός ήρωας, ένας θρύλος.

Με δεδομένα όλα αυτά, ο πασίγνωστος μοτοκρόσερ, ράλιμαν και πολυπρωταθλητής των X-Games, Travis Pastrana, συνεργάστηκε με το History Channel για να αναπαραγάγει τρία από τα πιο γνωστά ακροβατικά του Knievel, προσθέτοντας και κάτι παραπάνω.

Το πρώτο από τα ακροβατικά είναι αυτό που έκανε τον Knievel γνωστό σε όλους, αλλά και λίγο έλειψε να τον σκοτώσει. Πρόκειται για το άλμα 43 μέτρων πάνω από το σιντριβάνι του ξενοδοχείου Caesar’s Palace, στο Las Vegas, που ο Knievel το επιχείρησε για πρώτη φορά το 1967.

knievel fountain jump

Ο Pastrana το κατάφερε χωρίς πρόβλημα, ενώ ο Knievel δεν ήταν τόσο τυχερός. Δεν πήρε αρκετή φόρα με τη Harley-Davidson XR 750 κι έπεσε πάνω στη ράμπα προσγείωσης με 145 km/h. Σύμφωνα με το History Channel, έσπασε τον αριστερό του μηρό, τον δεξιό αστράγαλο, τα χέρια και τους καρπούς του, υπέστη συντριπτικό κάταγμα στη λεκάνη κι έμεινε ένα μήνα σε κώμα.

Στο δεύτερο video θα δείτε τον 34χρονο Pastrana να πηδάει πάνω από 52 αυτοκίνητα. Είναι ένας φόρος τιμής στο άλμα του Knievel πάνω από 50 αυτοκίνητα, στο στάδιο Los Angeles Coliseum, το 1973. Ο Pastrana, τέλος, πήδηξε και πάνω από 16 λεωφορεία, όπως ο Knievel είχε πηδήξει πάνω από 14, το 1975.

Μπορεί σήμερα αυτά τα άλματα να μη δείχνουν τόσο εκπληκτικά, αφού έχουμε κορεστεί από διάφορα stunts στην τηλεόραση και το internet. Όμως, ο Evel Knievel ήταν ο πρώτος που τόλμησε να επιχειρήσει τέτοια κατορθώματα. Ο θρύλος λέει ότι υπέστη πάνω από 433 κατάγματα στην καριέρα του, κατέχοντας το ρεκόρ Guinness των «περισσότερων σπασμένων οστών στη διάρκεια της ζωής του».

[Πηγή: Nitro Circus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube