Δείτε τη νέα BMW M2 να σημειώνει νέο ρεκόρ στο Nürburgring [video]

Δείτε τη νέα BMW M2 να σημειώνει νέο ρεκόρ στο Nürburgring [video]

Η βαυαρική φίρμα χρησιμοποίησε μια BMW M2 παραγωγής εξοπλισμένη μόνο με ελαστικά πίστας, για να συμπληρώσει ένα γύρο σε 7 λεπτά και 38,71 δευτερόλεπτα.

Πολλοί θεωρούν ότι το Nürburgring είναι η απόλυτη πίστα για να δοκιμαστεί η αντοχή και η δύναμη ενός αυτοκινήτου. Γνωστή και ως «Πράσινη Κόλαση», η πίστα των 20,832 km καλεί κάθε αυτοκίνητο που πατάει στην άσφαλτό της να αναζητήσει τα όριά του σε ταχύτητα, στρίψιμο και φρενάρισμα.

Στόχος κάθε σπορ αυτοκινήτου που θέλει να συγκαταλέγεται στην ελίτ, είναι ένας χρόνος κάτω από τα οκτώ λεπτά και η νέα BMW M2 το κατάφερε, καθώς με τον Jorg Weidinger πίσωα από το τιμόνι της κατάφερε να ολοκληρώσει τον γύρο σε 7 λεπτά και 38,71 δευτερόλεπτα.

Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης του επιτεύγματος της νέας Μ2, σημειώνουμε ότι η προηγούμενη M2 Competition είχε ολοκληρώσει το γύρο σε 7:52.36 -πάνω από 13 δευτερόλεπτα πιο αργά από το σημερινό μοντέλο.

BMW

Η M2 Competition αποδίδει 410 ίππους, ενώ το σημερινό μοντέλο αποδίδει 460 ίππους και είναι αρκετά πιο γρήγορο καθώς χρειάζεται 4,1'' για να πιάσει τα 100 km/h από στάση, την ώρα που η απερχόπμενη M2 Competition ολοκληρώνει την ίδια μέτρηση επιτάχυνσης σε 4,4''.

Βέβαια, δεν αρκεί ένα ισχυρό αυτοκίνητο για να γράψεις έναν γρήγορο γύρο στον Nürburgring. Πίσω από κάθε προσπάθεια κρύβεται δουλειά αρκετών ανθρώπων: Από το να κλείσεις την πίστα, μέχρι να μεταφερθεί εκεί το αυτοκίνητο, με έξτρα λάστιχα και όλη την ομάδα υποστήριξης. Και αν τα καταφέρεις τέλεια όλα αυτά, θέλεις στη συνέχεια και τον απρόβλεπτο καιρό ως σύμμαχό σου.

Σύμφωνα με τον Jorg Weidinger, η ομάδα αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες με τις καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια των δοκιμών και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει ούτε έναν χρονομετρημένο γύρο. Τόσο ο μηχανικός εξέλιξης της Μ2 όσο και ο έμπειρος οδηγός που θα κυνηγούσε το ρεκόρ, εξαρτιόντουσαν από μια ομάδα επτά ατόμων για την προετοιμασία του αυτοκινήτου και την ανάλυση των δεδομένων.

Με υπομονή και παραπάνω προσπάθεια απ’ όλους κατάφεραν να πετύχουν τον γρήγορο γύρο που κυνηγούσαν, τον οποίο μπορείτε να απολαύσετε στον βίντεο που ακολουθεί.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube