Δείτε τη Ferrari P80/C στο Goodwood [video]

Το μοναδικό υπεραυτοκίνητο πίστας έκανε ένα εντυπωσιακό πέρασμα ξεκινώντας με burn out.

Ένα από τα highlights του Σαββακτοκύριακου που μας πέρασε στο Goodwood Festival of Speed, ήταν το πέρασμα της μοναδικής Ferrari P80/C που περιλάμβανε μια ξεσηκωτική ηχητική εμπειρία, πολύ γκάζι και αρκετό καμένο λάστιχο.

Η P80/C που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάρτιο βασίζεται στα μηχανικά μέρη της αγωνιστικής 488 GT3, όμως ο twin-turbo κινητήρας V8 3,9 λίτρων όπως και η αεροδυναμική του μοντέλου δεν υπόκεινται πλέον στους περιορισμούς της FIA επιτρέποντας ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Το εντελώς νέο αμάξωμα από ανθρακονήματα ξεχωρίζει χάρη στα ευμεγέθη αεροδυναμικά βοηθήματα (αεροτομή, σπλίτερ, διαχύτης κτλ), τα μικρά φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω αλλά και τη γραμμή του παρμπρίζ και των πλευρικών παραθύρων που σβήνει στις εισαγωγές αέρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσημο: Νέα Ferrari P80/C [video]

Το πανάκριβο υπεραυτοκίνητο που δεν είναι νόμιμο για χρήση στο δρόμο παρά μόνο σε πίστα, μάγεψε το κοινό στο Goodwood σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του. Παράλληλα ο ιδιοκτήτης σίγουρα θα εκτίμησε τη βόλτα στην ιστορική ανάβαση που μπορεί να είναι σύντομη όμως έχει πάντα μια ξεχωριστή σημασία για τους λάτρεις της αυτοκίνησης.