Δείτε το ηλεκτρικό ταχύπλοο της Jaguar να πετυχαίνει ένα νέο ρεκόρ ταχύτητας [video]

Δείτε το ηλεκτρικό ταχύπλοο της Jaguar να πετυχαίνει ένα νέο ρεκόρ ταχύτητας [video]

Με μέση ταχύτητα 142,6 km/h σε βρετανική λίμνη, έσπασε με άνεση το παγκόσμιο ρεκόρ ηλεκτροκίνητων σκαφών μπαταρίας.

Λένε πως ούτε τα ηλεκτρικά ούτε οι γάτες τα πάνε καλά με το νερό. Εδώ όμως έχουμε μια διπλή πανηγυρική διάψευση.

Το ταχύπλοο Jaguar Vector Racing V20E φτιάχτηκε από την Jaguar με τη βοήθεια της εξειδικευμένης κατασκευάστριας ταχυπλόων Vector και της Williams Advanced Engineering.

To σκάφος πήγε χθες στη μακρόστενη αγγλική λίμνη Coniston Waters των 13km και πάνω στα γαλήνια νερά πλανάρισε με μέση ταχύτητα 142,6 km για ένα χιλιόμετρο σε δύο κατευθύνσεις. Πέτυχε έτσι ένα νέο βρετανικό αλλά και παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για ηλεκτρικό σκάφος με μπαταρία. Το προηγούμενο ρεκόρ, από το 2008, ήταν 123,6 km/h.
 
Για το σύστημα ηλεκτροκίνησης του σκάφους δεν δόθηκαν τεχνικά στοιχεία, πέρα από το ότι δανείζεται πολλά εξαρτήματα από το αντίστοιχο της Formula E, όπου οι Jaguar και Williams επίσης συνεργάζονται.

Η Vector, πέρα από την υδροδυναμική της τεχνογνωσία, παρείχε και τον πιλότο του σκάφους. Ήταν ο συνιδρυτής της εταιρείας και τεχνικός διευθυντής της, Peter Dredge, που κράτησε σταθερά το πηδάλιο και πάτησε το γκάζι του Jaguar Vector Racing V20E.

Υποθέτουμε ότι θα έχει πολλή δουλειά το επόμενο 18μηνο, καθώς η Jaguar θα πάει και για άλλα ρεκόρ στο υγρό στοιχείο, διαφημίζοντας έτσι και το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο παραγωγής, την I-Pace.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κοντρα Jaguar I-Pace εναντίον Tesla Model X

[Πηγή: Jaguar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube