Δείτε διασώστη να αφαιρεί γιγαντιαία σφηκοφωλιά από αυτοκίνητο [video]

Δείτε διασώστη να αφαιρεί γιγαντιαία σφηκοφωλιά από αυτοκίνητο [video]

H σφηκοφωλιά έπιανε όλη τη θέση του οδηγού μέχρι και την οροφή, όπως σε ταινίες τρόμου.

Τύπος από το Ohio ήθελε να καθαρίσει το εγκαταλελειμμένο Chevrolet El Camino του πριν το παραδώσει στον νέο του ιδιοκτήτη, όμως βρήκε μέσα κάτι που θύμιζε ταινία τρόμου.

Μεγάλες σφήκες –σερσέγκια– είχαν χτίσει μια γιγαντιαία φωλιά στη θέση του οδηγού, που επεκτεινόταν και μέσα στην οροφή. Πράττοντας πολύ σοφά, ο ιδιοκτήτης του El Camino προτίμησε να καλέσει έναν ειδικό.

Ο ειδικός ήταν ο Travis Watson ή αλλιώς The Bee Man (ο Μελισσάνθρωπος), που βιντεοσκόπησε όλο το εγχείρημα και ανέβασε τα πλάνα στα κοινωνικά δίκτυα, όπου έγιναν viral. Ο Watson είπε ότι τα σερσέγκια είναι πολύ επικίνδυνα όταν νιώσουν ότι η φωλιά τους απειλείται.

Για να πλησιάσει το αυτοκίνητο και να αφαιρέσει τη σφηκοφωλιά, ο Bee Man φόρεσε μια προστατευτική στολή τριών στρώσεων. Κάπνισε τη φωλιά –κατ’ άλλους έριξε εντομοκτόνο– και την αφαίρεσε κομμάτι-κομμάτι. Κάπου τον ακούμε να λέει ότι δεν θα του φτάσει η σακούλα του σούπερ-μάρκετ, που πράγματι είναι πολύ μικρή για το τεράστιο… κτίσμα.

Ο Watson λέει ότι όποιος βρει τέτοια σφηκοφωλιά δεν πρέπει να προσπαθήσει να την αφαιρέσει ο ίδιος, αλλά επιβάλλεται να ζητήσει τη βοήθεια επαγγελματία, διότι τα σερσέγκια είναι πολύ επικίνδυνα και μπορεί να σε τσιμπήσουν πολλές φορές χωρίς να πεθάνουν όπως οι μέλισσες. «Οι βασίλισσές τους ξυπνούν από τη χειμέρια νάρκη τον Απρίλιο, ψάχνουν ένα προστατευμένο σημείο για να χτίσουν και αρχίζουν από το μηδέν. Χρειάζεται πολύς χρόνος για να μεγαλώσουν εργάτριες στη φωλιά, από τα αυγά που γεννούν οι βασίλισσες, αλλά ξεκινώντας από τον Ιούλιο η φωλιά αναπτύσσεται πολύ γρήγορα».

Πράγμα που σημαίνει ότι η σφηκοφωλιά μέσα στο El Camino ξεκίνησε την άνοιξη χωρίς ο ιδιοκτήτης να πάρει χαμπάρι. Τώρα όμως έμαθε να μην εγκαταλείπει τα αυτοκίνητά του στο ύπαιθρο…

[Πηγή: The Bee Man μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube