Daimler AG: Χωρίζεται σε «κομμάτια»

Daimler AG: Χωρίζεται σε «κομμάτια»

Ο όμιλος Daimler AG αποφάσισε να ανεξαρτητοποιήσει τόσο τη Mercedes-Benz όσο και τον κλάδο των φορτηγών-λεωφορείων της, την Daimler Truck AG.

H Daimler AG ανακοίνωσε επίσημα πλέον ότι η Mercedes-Benz όσο και η Daimler Truck θα αποτελούν από δω και στο εξής ανεξάρτητες επιχειρηματικές οντότητες.

Έτσι, ο όμιλος μετονομάζεται σε Mercedes-Benz, σε ότι αφορά τα επιβατικά οχήματα και σε Daimler Truck, σε ότι έχει να κάνει με τα φορτηγά και λεωφορεία.

«Πρόκειται για μια ριζική αναδιάρθρωση της εταιρείας», δήλωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Daimler και Mercedes-Benz, Ola Kallenius για να προσθέσει «Είναι διαφορετικές επιχειρήσεις με συγκεκριμένες ομάδες πελατών, τεχνολογικές διαδρομές και κεφαλαιακές ανάγκες. Θεωρούμε ότι θα είναι πολύ πιο εύκολο να λειτουργήσουν ανεξάρτητα, όντας πιο ευέλικτες».

daimler

Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, η επιχείρηση φορτηγών και λεωφορείων, θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης μέσα στα 2021, προβλέποντας ότι η αξία της θα αποτιμηθεί στα 29 δισ ευρώ.

Ο κλάδος των φορτηγών προσέφερε στον όμιλο έσοδα της τάξεως των 40,2 δισ ευρώ το 2019, ενώ εκείνος των λεωφορείων σχεδόν 4,7 δισ ευρώ, πουλώντας συνδυαστικά 488.521 οχήματα σε όλο τον κόσμο. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν, προ φόρων και δασμών, στα 2,5 δισ ευρώ και 283 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Στην Daimler Truck θα ενσωματωθούν οι μάρκες BharatBenz, Freightliner, Fuso, Mercedes-Benz, Setra, Thomas Built Buses και Western Star.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube