Daimler: Αβέβαιο το μέλλον της Mercedes-Benz X-Class

Daimler: Αβέβαιο το μέλλον της Mercedes-Benz X-Class

To pickup δεν κατάφερε να φτάσει τον επιδιωκόμενο όγκο πωλήσεων.

To μέλλον της Mercedes-Benz X-Class δεν διαγράφεται και τόσο καλό, με δεδομένο ότι η  Daimler προσπαθεί να μειώσει γενικά τα κόστη της εταιρείας εν μέσω προειδοποιήσεων για μείωση κερδών το 2019.

Η Mercedes λανσάρησε την X-Class το 2017, στοχεύοντας να δώσει στο τμήμα των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της ένα πιο διαφορετικό αποτύπωμα και να μπει δυναμικά στο αναπτυσσόμενο κομμάτι των pickups.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Automotive News,  μόνο 16.700 Χ-Class πωλήθηκαν πέρυσι στην Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική. Στις ΗΠΑ μάλιστα η ζήτηση έχει να κάνει με σαφώς μεγαλύτερα pickup.

Από την αρχή, η X-Class δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες. Η τιμή της (από € 37.294 στη Γερμανία), ήταν πολύ υψηλή. Ο ανταγωνισμός είναι έντονος στην κατηγορία όπου ξεχωρίζουν τα VW Amarok και Ford Ranger.

Πολλές ανακλήσεις έπληξαν επίσης τις πωλήσεις, ενώ στο πλαίσιο της βιομηχανικής συνεργασίας της Daimler με τη Renault-Nissan, η X-Class χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα με τα Nissan Navara και Renault Alaskan με ένα συμβατικό πλαίσιο σκάλας.

Τον Φεβρουάριο, ο πρώην CEO της Daimler Dieter Zetsche εγκατέλειψε τα σχέδια για την κατασκευή του pickup για τις αγορές της Νότιας Αμερικής στο εργοστάσιο της Renault-Nissan στην Αργεντινή.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Daimler μείωσε την πρόβλεψη για κέρδη στο τέλος του 2019, για τέταρτη φορά σε 13 μήνες, δεδομένου ότι θα χρειαστεί να δαπανήσει ένα σημαντικό ποσό τόσο για να καλύψει την κανονιστική διάταξη για τη μείωση των εκπομπών ρύπων όσο και των ανακλήσεων των οχημάτων που σχετίζονται με τους αερόσακους Takata.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube