Continental: Η ηλεκτροκίνηση θα μειώσει τις θέσεις εργασίας

Continental: Η ηλεκτροκίνηση θα μειώσει τις θέσεις εργασίας

Ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας δήλωσε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα καταργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας απ’ όσες θα δημιουργήσουν.

Η Continental είναι μια τεράστια γερμανική εταιρεία που, όπως ίσως να μη γνωρίζουν πολλοί, δεν κατασκευάζει μόνο λάστιχα.

Είναι ένας προμηθευτής ηλεκτρονικών και όχι μόνο συστημάτων για αυτοκίνητα, με πραγματικά τεράστιο βεληνεκές. Ωστόσο πρόσφατα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλός της, Elmar Degenhart, δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ότι η μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα επιφέρει απώλεια θέσεων εργασίας στην εταιρεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το νέο Continental PremiumContact 6

Κι αυτό αφορά στη συνολική προσέγγιση του θέματος, συνυπολογίζοντας δηλαδή εκείνες που θα καταργηθούν αλλά και τις νέες που θα γεννηθούν από τις καινούργιες ανάγκες. Να προσθέσουμε εδώ ότι περίπου 30.000 από τις 218.000 θέσεις εργασίας της εταιρείας σχετίζονται με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Degenhart είναι πολύ νωρίς για να προβλεφθεί ο αριθμός των περικοπών, όμως θα αφορούν κατά κύριο λόγο στον τομέα της παραγωγής και θα γίνουν με όσο πιο «αναίμακτο» τρόπο για τους ανθρώπους. Υπάρχει αρκετός χρόνος ώστε να γίνει ο σωστός προγραμματισμός προς αυτή την κατεύθυνση. Ας το ελπίσουμε.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι η Continental έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα αυξήσει τη δαπάνη της για την κατασκευή εξαρτημάτων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, έστω κι εάν αυτό δε θα έχει άμεσα θετικό αντίκτυπο στα έσοδά της.

Την αντιστάθμιση της οικονομικής απώλειας, θα αναλάβουν νέα πρότζεκτ που αναμένεται να αυξήσουν τις πωλήσεις.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube