Citroën: Νέο μεσαίο μοντέλο το 2021

Citroën: Νέο μεσαίο μοντέλο το 2021

Επαναφορτιζόμενο υβριδικό ή αμιγώς ηλεκτροκίνητο, εμπνευσμένο σχεδιαστικά από το πρωτότυπο Cxperience του 2016.

Όπως δήλωσε η CEO της Citroën, Linda Jackson, η γαλλική εταιρεία εξελίσσει ένα νέο μοντέλο για τη μεσαία κατηγορία (D-Segment) το οποίο θα παρουσιαστεί το 2021 σε επαναφορτιζόμενη υβριδική ή πλήρως ηλεκτροκίνητη έκδοση. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η αποκάλυψη πως εκτός από την αγορά της Κίνας, το μοντέλο θα διατεθεί και στην Ευρώπη.

Citroën

Πιο συγκεκριμένα, η Linda Jackson δήλωσε κατά τη διάρκεια της φετινής Έκθεσης Σαγκάης: «Για να ενισχύσουμε την αξιοπιστία του ονόματός μας στην παγκόσμια αγορά, πρέπει η γκάμα των μοντέλων μας να καλύπτει τις κατηγορίες των μικρών, μεσαίων, μεγάλων και SUV οχημάτων.

«Το όνομα της Citroën έχει την ίδια δύναμη με οποιουδήποτε άλλου κατασκευαστή για να έχει στη γκάμα της ένα μεγάλο αυτοκίνητο. Απλά δεν θα το κάνουμε με τον παραδοσιακό τρόπο. Θα προσφέρουμε ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Υπάρχει η αγορά για αυτό και θα παρουσιαστεί σε δύο χρόνια.»

Η πλατφόρμα EMP για τα μεγαλύτερα μοντέλα του ομίλου PSA όπως τα Peugeot 508, Citroën C5 Aircross και Opel Grandland X  που υποστηρίζει υβριδικά συστήματα κίνησης είναι και η πιο πιθανή βάση για το νέο Citroën. Φήμες κάνουν λόγο και για μια πλήρως ηλεκτροκίνητη έκδοση της πλατφόρμας μέσα στα επόμενα χρόνια.

Citroën

Σχεδιαστικά, το μεσαίο Citroën θα είναι εμπνευσμένο από το πρωτότυπο Cxperience (εικόνες) που παρουσιάστηκε το 2016 στο Παρίσι, με αεροδυναμική σιλουέτα τύπου fastback, πεντάθυρο αμάξωμα και καμπίνα μετατοπισμένη προς τα πίσω. Με αυτό τον τρόπο το γαλλικό μοντέλο θα ξεχωρίζει από τα παραδοσιακά σεντάν της κατηγορίας, ενώ όπως δήλωσε η Linda Jackson θα ενσωματώσει νέες σχεδιαστικές λεπτομέρειες έτσι ώστε να ταιριάζει με την υπόλοιπη γκάμα της Citroën.

Εκτός από το D-Segment μοντέλο, η Citroën ετοιμάζει και την επιστροφή της στην κατηγορία C-Segment με μια νέα γενιά του C4 που θα πατά στην πλατφόρμα CMP του PSA Group και θα διατεθεί σε υβριδική έκδοση.

Πηγή: Autoexpress

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube