Το Citroën C5 Aircross στο δρόμο με τη μεγαλύτερη κλίση στον κόσμο

Το Citroën C5 Aircross στο δρόμο με τη μεγαλύτερη κλίση στον κόσμο

Το γαλλικό SUV σε κατηφόρα με κλίση έως και 37%.

Τον δρόμο Ffordd Pen Llech στο Harlech της Ουαλίας επέλεξε η Citröen για να διαφημίσει τις ικανότητες κατάβασης του C5 Aircross. Η επιτροπή Guiness World Records πρόσφατα ανακήρυξε το Ffordd Pen Llech ως το δρόμο με τη μεγαλύτερη κλίση στον κόσμο, κλέβοντας το ρεκόρ από την οδό Baldwin Street στο Dunedin της Νέας Ζηλανδίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Test drive: Citroën C5 Aircross 1.5 BlueHDi 130

Citroën C5 Aircross

Η αρχή και το τέλος του δρόμου μήκους 330 μέτρων έχουν υψομετρική διαφορά 50 μέτρων, ενώ στο πιο απότομο σημείο, η κλίση του οδοστρώματος φτάνει μέχρι και το 37,5%. Όπως είναι λογικό, για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται στα αυτοκίνητα να ανέβουν το δρόμο τον οποίο επισκέπτονται θαρραλέοι ποδηλάτες και δρομείς για να δοκιμάσουν τις αντοχές τους.

Το C5 Aircross κατέβηκε με τη βοήθεια του συστήματος Hill Descent Assist. Το εν λόγω σύστημα ενεργοποιείται σε κατηφόρες με κλίση άνω του 5%, και μέσω των φρένων διατηρεί σταθερή ταχύτητα στο όχημα αποφεύγοντας την ολίσθηση και αφήνοντας τον οδηγό να συγκεντρωθεί στο χειρισμό του τιμονιού. Επιπλέον, μέσα από το σύστημα Grip Control, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει την κατάλληλη λειτουργία για κάθε τύπο εδάφους, βελτιώνοντας την κατανομή ροπής στους εμπρός τροχούς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube