Chevrolet: Σταματά την παραγωγή του Volt

Chevrolet: Σταματά την παραγωγή του Volt

Τέσσερα (και κάτι) χρόνια μετά την παρουσίασή του το υβριδικό οικογενειακό περνά στην Ιστορία.

Τον περασμένο μήνα το Chevrolet Volt (μαζί με το Ampera, που απλώς φοράει τα σήματα της Opel) ξεπέρασε τις 88.000 πωλήσεις από τον Δεκέμβριο του 2014, οπότε και πρωτοπαρουσιάστηκε, κάτι που το καθιστά το πιο επιτυχημένο υβριδικό plug-in στον κόσμο.

Στα τέλη Μαϊου ωστόσο το εργοστάσιο της GM στο Μίσιγκαν, στο οποίο και κατασκευάζεται, θα πάψει την παραγωγή του, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας, Michelle Malcho.

Η Malcho συμπλήρωσε πως τα αυτοκίνητα που είναι ακόμα διαθέσιμα αρκούν για να ικανοποιήσουν τη ζήτηση μέχρι το λανσάρισμα της δεύτερης γενιάς το ερχόμενο φθινόπωρο, ενώ η παραγωγή της ELR, του κουπέ της Cadillac που βασίζεται στο Volt, θα συνεχιστεί.

Η δεύτερη γενιά του Volt έκανε το ντεμπούτο του στο Σαλόνι του Detroit τον Ιανουάριο και διαθέτει εντελώς νέα σχεδίαση σε αμάξωμα και εσωτερικό, καλύτερες επιδόσεις, μεγαλύτερη ηλεκτρική αλλά και συνολική αυτονομία.

Με την τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ να έχει μειωθεί σημαντικά, η ζήτηση για τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2010. Το γεγονός πως το Volt βρήκε μόλις 639 αγοραστές, λιγότερους από τους μισούς σε σχέση με τον Μάρτιο του 2014, μάλλον έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση της GM.

[Πηγή: edmunds.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube