Chevrolet Corvette Z06: από το burnout, στο δέντρο [video]

Chevrolet Corvette Z06: από το burnout, στο δέντρο [video]

Μια Corvette που καίει λάστιχο σίγουρα τραβάει τα βλέμματα. Αν στην πορεία σκάσει σε ένα δέντρο και γίνει σμπαράλια, τραβάει ακόμα περισσότερα.

Το να είσαι το επίκεντρο της προσοχής δεν είναι πάντα καλό. Σίγουρα όχι όταν όλα πάνε στραβά, δεν γίνεται αυτό που είχες σχεδιάσει και τελικά καταστρέφεις το αυτοκίνητό σου.

Αυτό διαπίστωσε πρόσφατα με τον πιο εμφατικό τρόπο ο οδηγός μιας καινούργιας Chevrolet Corvette Z06 στο Tucson των ΗΠΑ. Αποχωρώντας από μια συνάντηση βενζινοαίματων, σκέφτηκε ότι θα ήταν καλό να προσφέρει λίγο θέαμα στους παρευρισκόμενους κάνοντας ένα burnout. Και πράγματι, σε αυτό τα κατάφερε μια χαρά. Στη συνέχεια όμως, αποφάσισε να επιταχύνει γρήγορα φεύγοντας από το φανάρι, και εκεί όλα πήγαν στραβά.

Προφανώς η δύναμη της Corvette, η οποία στην έκδοση Ζ06 αποδίδει 660 PS και 89,9 kgm, αποδείχθηκε πολλή για τους πίσω τροχούς της. Το σύστημα ελέγχου ευστάθειας ήταν απενεργοποιημένο και ο οδηγός πιάστηκε στον ύπνο, οπότε το αυτοκίνητο έστριψε προς τα δεξιά. Εκεί όπου για κακή του τύχη βρισκόταν ένας φοίνικας...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ατύχημα Nissan GT-R με 350 km/h [video]

Το αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί εντελώς το εμπρός μέρος της Corvette, θραύσματα να εκτοξευτούν παντού και ο προφυλακτήρας να μείνει αγκαλιασμένος με το δέντρο. Ο οδηγός φαίνεται ότι βγήκε αρκετά σοκαρισμένος μετά το συμβάν, και σίγουρα θα σοκαριστεί ακόμα περισσότερο όταν μάθει πόσο θα κοστίσει η επισκευή, αλλά τουλάχιστον είναι καλά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube