Ατύχημα Nissan GT-R με 350 km/h [video]

Ατύχημα Nissan GT-R με 350 km/h [video]

Τρομακτική in-car λήψη με ένα Nissan GT-R με 2.000 άλογα που ξεκολλάει από την drag strip σε ½ του μιλίου.

Με τα 2.000 άλογα να έχουν γίνει πλέον κοινός τόπος για το Nissan GT-R, ομοίως έχουν πληθύνει και τα ατυχήματα όταν προσπαθούν να βάλουν τα άλογά τους στο δρόμο για να πετύχουν τον καλύτερο χρόνο ή την υψηλότερη ταχύτητα σε δοσμένη απόσταση.

Μια τέτοια είναι και η περίπτωση του video που δημοσιεύουμε και βλέποντάς την είναι αδύνατον να μην σφιχτείς. Ο επίμαχος Γκοτζίλα είναι προετοιμασμένος με ένα set-up Switzer Performance και με πλήρωμα που αυτοαποκαλείται Team Insanity Racing. Κάνουμε δε ειδική μνεία στο όνομα, διότι το να τρέχεις ένα αυτοκίνητο με δύο χιλιάδες άλογα και χωρίς rollcage οπωσδήποτε ενέχει μια «παραφροσύνη» και όχι με την καλή έννοια, βεβαίως.

Ο Γκοτζίλα-τούμπανο πρόσφατα συμμετείχε σε ένα ένα διαγωνισμό ½ του μιλίου, με τον οδηγό να προσπαθεί καταφανώς να αντλήσει κάθε ικμάδα και κάθε μίλι ταχύτητας από το μοτέρ. Και παρόλο που το GT-R κατάφερε να πιάσει το εντυπωσιακό νούμερο των 351 km/h, δεν ακινητοποιήθηκε στη συνέχεια σε ένα κομμάτι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Nissan GT-R 2017: Απόλυτη ακρίβεια και απόδοση [video]

Όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, το περισταστατικό του ατυχήματος άρχισε να εξελίσσεται όταν ο οδηγός σήκωσε το πόδι του από το γκάζι και μπήκε στη φάση της επιβράδυνσης. Και καθώς δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν η φάση εξελίχτηκε ως συνέπεια ενός μπλοκαρισμένου τροχού, αυτό που μπορούμε να δούμε είναι το Nissan να ξεκινά να υπερστρέφει προς τα δεξιά και να βρίσκεται μια τρίχα μακριά από το να ξεκινήσει τις τούμπες.

Και πράγματι είναι απορίας άξιο πώς το αυτοκίνητο κατάφερε να μείνει στα τέσσερα αφότου άφησε την άσφαλτο και μπήκε στο χώμα. Το κομμάτι του video που δείχνει το αυτοκίνητο από εξωτερική λήψη το επιβεβαιώνει, όπως και αυτό της in-car λήψης που σου δίνει την εικόνα των τρομαχτικών στιγμών που βίωσε ο οδηγός. Μην σας μπερδέψει η εσωτερική λήψη με τις «τούμπες», καθώς πρόκειται απλώς για την GoPro που έφυγε από τη θέση της και βολοδέρνει στην καμπίνα.

Ευτυχώς και ο οδηγός του Team Insanity Racing κατέβηκε σώος και αβλαβής, αν και δεν γνωρίζουμε αν παραφρόνησε στη συνέχεια. Για τους φαν του τιμ να πούμε ότι οι «παράφρονες» ανακοίνωσαν ότι θα αποκαταστήσουν το ταχύτερο δυνατόν το θηρίο των 2.000 ίππων, με τον επόμενο στόχο τους να είναι να ξεπεράσουν τα 360 km/h στο ½ του μιλίου -804,6 m. Ας ελπίσουμε να βάλουν κέιτζ κι ας προσθέσουν μερικά κιλά στον Γκοτζίλα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube