Bugatti: Ο ακριβότερος εορταστικός στολισμός στον κόσμο

Bugatti: Ο ακριβότερος εορταστικός στολισμός στον κόσμο

Η μοναδική Bugatti La Voiture Noire στους δρόμους του Molsheim.

H Bugatti μπήκε για τα καλά στο κλίμα των Χριστουγέννων, εκθέτοντας την μοναδική La Voiture Noire στο κέντρο της γαλλικής πόλης Molsheim όπου βρίσκονται και τα κεντρικά της.

Στόχος της Bugatti ήταν να ανεβάσει το ηθικό των κατοίκων του Molsheim στην εποχή της πανδημίας καθώς η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Place de l’Hôtel de Ville ακυρώθηκε λόγω Covid-19 προς αποφυγή συνωστισμών.

Από την προηγούμενη εβδομάδα, οι περαστικοί μπορούν να θαυμάσουν το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο το οποίο βρίσκεται προστατευμένο μέσα σε μια γυάλινη βιτρίνα. Το πρωτότυπο θα παραμείνει στο κέντρο του Molsheim μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Ο δήμαργος της πόλης ευχαρίστησε την Bugatti για το δώρο που έκανε στους κατοίκους.

Να θυμίσουμε πως η Bugatti La Voiture Noire έκανε πρεμιέρα στην Έκθεση Γενεύης του 2019. Το μοναδικό αυτό υπεραυτοκίνητο είναι εμπνευσμένο από τη θρυλική Type 57 SC Atlantic που οδηγούσε ο Jean Bugatti και χάθηκε στον ΄Β Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ αποτελεί μέρος των εορτασμών για τα 110α γενέθλια της Bugatti. Ο αγοραστής του που παραμένει άγνωστος, πλήρωσε 11 εκατομμύρια ευρώ προ φόρων για να την αποκτήσει, καθιστώντας την το ακριβότερο καινούργιο αυτοκίνητο στον κόσμο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Bugatti εκθέτει ένα από τα μοντέλα της την περίοδο των γιορτών, καθώς το 2019 είχε εκθέσει μια Centodieci στο αεροδρόμιο Entzheim και το 2018 μια Chiron στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Strasbourg.

[Πηγή: Bugatti]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube