Bruno Le Maire: H Renault θα μπορούσε να εξαφανιστεί αν δεν πάρει βοήθεια 

Bruno Le Maire: H Renault θα μπορούσε να εξαφανιστεί αν δεν πάρει βοήθεια 

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία. 

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire δήλωσε ότι η Renault θα μπορούσε να βγει εκτός λειτουργίας εάν δεν πάρει βοήθεια πολύ σύντομα για να αντιμετωπίσει την πτώση τζίρου από την κρίση του κοροναϊού, προσθέτοντας επίσης ότι η αυτοκινητοβιομηχανία πρέπει να προσαρμοστεί στην νέα κατάσταση.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Europe 1, o Le Maire είπε επίσης ότι το εργοστάσιο της Renault στο Flins έξω από το Παρίσι δεν πρέπει να κλείσει και ότι η αυτοκινητοβιομηχανία πρέπει να προσπαθήσει να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας στη Γαλλία, αλλά πρέπει επίσης να παραμείνει ανταγωνιστική.

"Ναι, η Renault θα μπορούσε να εξαφανιστεί", είπε ο Le Maire. Η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει λεπτομέρειες ενός σχεδίου μείωσης του κόστους για εξοικονόμηση € 2 δισ. σε έξοδα τα επόμενα δύο χρόνια. Τα έσοδα του πρώτου τριμήνου μειώθηκαν 19% στα € 10,1 δισ., με τις πωλήσεις στην Ευρώπη να πέφτουν 36% λόγω της πανδημίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Renault: Φήμες για κλείσιμο εργοστασίων και κατάργηση του Alpine A110

Μεταξύ των επιλογών που εξετάζονται είναι το κλείσιμο αρκετών εργοστασίων μικρών εξαρτημάτων στη Γαλλία και αυτό στη Dieppe της Γαλλίας, αλλά και παύση εργασιών στο ιστορικό εργοστάσιο Flins έξω από το Παρίσι, αν και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για άλλες χρήσεις.

Ο Le Maire πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Renault Group Jean-Dominique Senard εργάζεται σκληρά για το νέο σχέδιο στρατηγικής και ότι ο Senard είχε την υποστήριξη της γαλλικής κυβέρνησης.

Σε άλλη συνέντευξη, ο Le Maire δήλωσε στην εφημερίδα Le Figaro ότι δεν είχε ακόμη υπογράψει δάνειο € 5 δισ. για τη Renault και ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εγκρίνει το δάνειο.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ζητούσε δεσμεύσεις από αυτοκινητοβιομηχανίες με βασική αυτήν της μετεγκατάστασης της παραγωγής οχημάτων στη Γαλλία. Πηγές ανέφεραν τη Δευτέρα στο Reuters ότι η Renault κατέληξε σε συμφωνία σχετικά με το δάνειο με τις τράπεζες και ότι αυτό θα πρέπει να υποβληθεί στο διοικητικό συμβούλιο, πριν εγκριθεί επίσημα από το υπουργείο Οικονομικών.

[Πηγή: Automotive news Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube