To Brexit «παγώνει» την επόμενη γενιά του ΜΙΝΙ

To Brexit «παγώνει» την επόμενη γενιά του ΜΙΝΙ

Εν αναμονή της νέας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ.

Το BMW Group αποφάσισε να «παγώσει» για λίγο την εξέλιξη της νέας γενιάς  του ΜΙΝΙ, έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο για το τι πρόκειται να ισχύσει στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ μετά το Brexit.

Με την πλειοψηφία των ΜΙΝΙ να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Οξφόρδης (κάποια κατασκευάζονται στην Ολλανδία), η BMW πρέπει να επενδύσει πολύ μεγάλα ποσά για να αναβαθμίσει τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

Ωστόσο, η αβεβαιότητα λόγω Brexit  οδήγησε την εταιρεία στο να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της υπάρχουσας πλατφόρμας, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ΜΙΝΙ στο Reuters.

Η BMW αγόρασε τη ΜΙΝΙ το 1994 από την Rover. Έκτοτε έχουν βγει στην παραγωγή τρεις γενιές του δημοφιλούς αυτοκινήτου, αναβαθμίζοντας σημαντικά την παρουσία του στη διεθνή αγορά και με πολλές διαφορετικές εκδόσεις αμαξωμάτων.

Ωστόσο η ΜΙΝΙ έχει πει σε ανύποπτο χρόνο ότι στο πλαίσιο εξοικονόμησης πόρων έχει σκοπό μέχρι το 2022 να μειώσει σημαντικά (έως και 50%) τους διαθέσιμους συνδυασμούς εκδόσεων/κινητήρων/κιβωτίων.

Προς το παρόν η «μαμά» εταιρεία τηρεί στάση αναμονής για να δει πού θα κυμανθούν οι δασμοί που θα επιβληθούν μετά το Brexit. Αν αυτοί δεν ξεπεράσουν το 5% το πρόβλημα θα είναι αντιμετωπίσιμο.

Η Βρετανία μετά το Brexit θα επιδιώξει να κρατήσει σε ισχύ τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ουδείς είναι σίγουρος αν θα το πετύχει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube