BP: Πιο κερδοφόρα η ταχεία φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την βενζίνη

BP: Πιο κερδοφόρα η ταχεία φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την βενζίνη

Η BP ισχυρίζεται ότι η ταχεία φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα είναι σύντομα πιο κερδοφόρα από τον ανεφοδιασμό των αυτοκινήτων με βενζίνη.

BP

Η BP ανακοίνωσε ότι σύντομα η ταχεία φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα προσφέρει μεγαλύτερα κέρδη από τον ανεφοδιασμό των αυτοκινήτων με βενζίνη. Υπενθυμίζουμε ότι η εταιρία καυσίμων έχει εκφράσει ήδη την επιθυμία της να εστιάσει στην επέκταση του δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε αγορές με υψηλή ζήτηση. 

Συγκεκριμένα, η BP σχεδιάζει μέχρι το 2025 να έχει εγκαταστήσει 500.000 σημεία φόρτισης παγκοσμίως. Κάτι που σημαίνει ότι ο ανεφοδιασμός οχημάτων με υγρά καύσιμα θα περάσει για την ίδια σε δεύτερη μοίρα.

Η φόρτιση οχημάτων αποτελούσε εδώ και χρόνια μια ζημιογόνα δραστηριότητα για την BP και τους αντιπάλους της. Το παρακλάδι της BP που ασχολείται με την φόρτιση υπολογίζεται ότι θα φέρει κέρδη από το 2025. Όμως, ήδη τα σημεία ταχείας φόρτισης έχουν αρχίσει να πλησιάζουν τα κέρδη των αντλιών βενζίνης.

BP

Σύμφωνα με την επικεφαλής πελατών και προϊόντων της BP, Emma Delaney, η «συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για ταχυφορτιστές στην Βρετανία και την Ευρώπη έχει φέρει κέρδη στην εταιρία αντάξια του ανεφοδιασμού με αμόλυβδη». 

Έτσι, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της όπως η Shell, η ΒΡ έχει διοχετεύσει τους πόρους της στην επέκταση του δικτύου ταχυφορτιστών και όχι στην εγκατάσταση περισσότερων δημόσιων φορτιστών με αργότερο ρυθμό φόρτισης.

Επιπλέον, τα Βρετανικά Πετρέλαια ανακοίνωσαν ότι οι πωλήσεις ρεύματος για την φόρτιση αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 45% το τελευταίο τρίμηνο του 2021 συγκριτικά με το τρίτο τρίμηνο. 

BP

Μιας και οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων περνούν περισσότερο χρόνο στους σταθμούς φόρτισης συγκριτικά με εκείνους που ανεφοδιάζουν με υγρά καύσιμα, δημιουργείται μια σημαντική ευκαιρία για την BP να αυξήσει τα κέρδη της και από τα καταστήματα (εστιατόρια, mini market) που βρίσκονται σε αυτούς.

Καθώς βρισκόμαστε ακόμη στα αρχικά στάδια επέκτασης δικτύων φόρτισης, θα έχει πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τις διαφορετικές μεθόδους που θα ακολουθήσουν εταιρίες σαν την BP ή την Shell για την μετάβαση τους στην ηλεκτρική εποχή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube