Bonus ύψους 7.200 ευρώ θα λάβει κάθε υπάλληλος της VW για το 2012

Bonus ύψους 7.200 ευρώ θα λάβει κάθε υπάλληλος της VW για το 2012

Στο άκουσμα και μόνο της είδησης σε πιάνει ίλιγγος και θες να αρχίσεις τα γαλλικά, η πραγματικότητα όμως –και αυτό πονάει πιο πολύ- είναι πως οι υπάλληλοι της Volkswagen πρέπει να νοιώθουν ριγμένοι. Και αυτό γιατί, ενώ το bonus αφορά τη χρονιά όπου η VW έκανε ρεκόρ κερδών, θα είναι μειωμένο κατά 4% σε σχέση με το προηγούμενο.

Υπενθυμίζουμε πως το 2012 η γερμανική εταιρεία είδε τα λειτουργικά της έσοδα να αυξάνονται κατά 2,1%, συγκριτικά με το 2011, και έβαλε στα ταμεία της 11,5 δις ευρώ περισσότερα. Η απόφαση για μείωση, που αποφασίστηκε μετά από διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα των εργαζομένων, πάρθηκε γιατί η VW δεν βλέπει την κερδοφορία της να συνεχίζετε και το 2013.

Και φυσικά, αποτελεί συνέχεια της απόφασης που έλαβε την περασμένη Παρασκευή το εποπτικό της συμβούλιο, να τεθεί δηλαδή πλαφόν στα διευθυντικά bonus. Πέρσι, το μπόνους που έλαβε ο CEO της εταιρείας, Μάρτιν Βίντερκορν, συζητήθηκε εκτενώς στη Γερμανία καθώς άγγιξε το ποσό των 17,5 εκατομμυρίων ευρώ. Παρόλα αυτά, ο Βίντερκορν θα λάβει 14,5 εκατ. ευρώ bonus για το 2012.

«Αυτό το bonus είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και ανταποδίδει στους υπαλλήλους τη συμβολή που είχαν στην περσινή επιτυχία μας. Για ακόμα μια χρονιά η ομάδα της VW, που συγκροτείται απ’ όλους τους υπαλλήλους της, έκανε εξαιρετική δουλειά» δήλωσε σχετικά ο υπεύθυνος Ανθρωπίνου Δυναμικού της εταιρείας Χορστ Νιούμαν. Πρόσθεσε, επιπλέον, ότι οι μειώσεις είναι απαραίτητες, προκειμένου η εταιρεία να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της και να μην χαθούν θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube