BMW: Οι πελάτες μας λατρεύουν τις μεγάλες γρίλιες

BMW: Οι πελάτες μας λατρεύουν τις μεγάλες γρίλιες

Η βαυαρική φίρμα υποστηρίζει ένθερμα τη νέα σχεδιαστική κατεύθυνση που υιοθετούν μοντέλα όπως η BMW X7.

Οι πελάτες της BMW βλέπουν με θετικό μάτι τη νέα σχεδιαστική κατεύθυνση της βαυαρικής φίρμας όπως δήλωσε στο Autocar ο Peter Henrich, υπεύθυνος προϊόντων της BMW.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Test drive: BMW X7 M50d

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την επιτυχία. Οι πελάτες της BMW είναι απαιτητικοί. Θέλουν να εκφράσουν κάτι και δεν φοβούνται αυτοκίνητα με δυνατούς χαρακτήρες. Οπότε αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε ακόμα περισσότερο στους δυνατούς χαρακτήρες και την τολμηρή σχεδίαση. Η σχεδιαστική ομάδα με υπεύθυνο τον Adrian van Hooydonk, κάνει εξαιρετική δουλειά σε αυτό τον τομέα. Τα σχόλια που έχουμε λάβει είναι πολύ θετικά. Όταν παρουσιάσαμε την X7, ο κόσμος είπε "Πόσο μεγάλη είναι η γρίλια". Όμως οι πελάτες μας ποτέ δεν αντέδρασαν με αυτό τον τρόπο και το αυτοκίνητο απολαμβάνει εξαιρετική επιτυχία. Έχει ξεπουλήσει για μια μεγάλη περίοδο και οι άνθρωποι το λατρεύουν.»

«Πάντα υπάρχει η μερίδα του κοινού που αναζητά κάτι για να ασκήσει κριτική και φοβάται το κάθε τι καινούριο. Όμως εμείς έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση και θα συνεχίσουμε.»

bmw 7 Series

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο υπεύθυνος σχεδιασμού της BMW δίνει εξηγήσεις

Στην ερώτηση για το αν η BMW θα υιοθετήσει την ίδια προσέγγιση στις επόμενες γενιές παραδοσιακά συντηρητικών μοντέλων της όπως η Σειρά 5, ο Henrich είπε πως είναι σημαντικό κάθε μοντέλο να διατηρήσει τον δικό του χαρακτήρα.

«Κάθε αυτοκίνητο έχει τη δική του τοποθέτηση. Στα πρώιμα στάδια εξέλιξης, τα τμήματα product, design και engineering συζητούν και καθορίζουν το χαρακτήρα και την τοποθέτηση. Αυτή είναι μετά η βάση για τις ομάδες των σχεδιαστών και των μηχανικών. Μερικά μοντέλα είναι πιο εξωστρεφή και πιο τολμηρά από άλλα, καθώς έχουν διαφορετικά μηνύματα να επικοινωνήσουν. Ο πελάτης ψάχνει ένα διαφορετικό τύπο οχήματος σε μια Σειρά 3 από ότι στην Z4 ή την X6.»

BMW Vision iNext

Σύμφωνα με το σχεδιαστή Domagoj Dukec, η ενοποιημένη γρίλια του ηλεκτρικού πρωτοτύπου Vision iNext (2018) δεν θα περάσει τελικά στην αντίστοιχη έκδοση παραγωγής. Η απόφαση πάρθηκε μετά από διαβουλεύσεις που έδειξαν πως ένα τέτοιο σχήμα δεν παραπέμπει αρκετά στην παραδοσιακά διπλή kidney grille της BMW.

Ο λόγος που ενοποιήθηκαν τα δύο μέρη της γρίλιας είχε να κάνει με τους αισθητήρες για τα συστήματα υποβοήθησης, όμως τελικά αποφασίστηκε να επενδυθούν χρήματα σε νέες τεχνολογίες που θα επιτρέπουν στους αισθητήρες να διαπερνούν το χρώμιο. Έτσι, τα ηλεκτρικά μοντέλα παραγωγής iNext, i4 και iX3 θα έχουν διπλή γρίλια.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube