BMW M5 Competition για την αστυνομία της Βικτώρια

BMW M5 Competition για την αστυνομία της Βικτώρια

Ιδανικό για γρήγορες καταδιώξεις στους απέραντους αυστραλιανούς αυτοκινητόδρομους.

Μπορεί τα επιτρεπόμενα όρια ταχύτητας στην Αυστραλία να είναι ιδιαίτερα χαμηλά, όμως αυτό δε σημαίνει πως η αστυνομία θα πρέπει να αρκεστεί σε αδύναμα περιπολικά καθώς στην χώρα υπάρχουν πάρα πολλοί ιδιοκτήτες εξωτικών υπεραυτοκινήτων αλλά και βελτιωμένων V8 sedan που ίσως "ξεστρατίσουν" και καταστήσουν αναγκαία μια καταδίωξη. Έτσι, η αστυνομία της Βικτώρια στην Αυστραλία ανακοίνωσε την προσθήκη μιας BMW M5 Competition στο στόλο της, η οποία είναι το νέο πιο γρήγορο εν ενεργεία όχημα περιπολικό σε ολόκληρη την πολιτεία.

Να θυμίσουμε πως η M5 Competition φορά τον twin-turbo V8 κινητήρα 4,4 λίτρων με απόδοση 625 PS και 750 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων σε συνεργασία με το σύστημα xDrive. Η επιτάχυνση 0-100km/h ολοκληρώνεται σε 3,3", τα 0-200km/h έρχονται σε 10,8", ενώ με το προαιρετικό M Driver's Package η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 305 km/h!

BMW

Το περιπολικό απέκτησε τα απαραίτητα γραφικά σε λευκή, μπλε και κίτρινη απόχρωση, επιπλέον φώτα LED, σειρήνα και άλλα όργανα στο εσωτερικό του για να υπηρετήσει καλύτερα το νέο του ρόλο.

Ο Vikram Pawah, CEO του BMW Group Australia δήλωσε: «Τώρα με την απίστευτη BMW M5 Competition στην υπηρεσία της αστυνομία, οι επιδόσεις πήγαν σε άλλο επίπεδο. Σε συνδυασμό με την ασφάλεια που παρέχει το σύστημα τετρακίνησης xDrive, ο ολοκληρωμένος χαρακτήρας της M5 την κάνουν ένα πολύ ταιριαστό όχημα για φέρει εις πέρας τα καθήκοντα της αστυνομίας.»

Το όχημα το οποίο κοστίζει $229.900 (€143.513) στην Αυστραλία, είναι μια προσφορά της BMW για 12 μήνες, οπότε η απόκτησή του δεν επιβάρυνε τους φορολογούμενους. Εκτός από την κορυφαία M5, η αστυνομία της Βικτώρια έχει μερικές 530d sedan από το 2018.

Πηγή: Caradvice

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube