BMW M5 & ανταγωνισμός: «Κόντρα» μέχρι τα 300 [video]

BMW M5 & ανταγωνισμός: «Κόντρα» μέχρι τα 300 [video]

H νέα Μ5 τα βάζει με Mercedes-AMG E 63 S, Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid και Cadillac CTS-V, για το ποιος πιάνει πρώτος τα 300 km/h.

H κατηγορία των μεσαίων σούπερ-σεντάν γνωρίζει μεγάλη άνθηση τελευταία, οπότε μοιραία τίθεται το ερώτημα: ποιο είναι το πιο γρήγορο;

Οι Αμερικανοί θα έστηναν τα τέσσερα αυτοκίνητα στο drag-strip για να μετρήσουν το 400άρι, όμως οι Γερμανοί του Sport Auto έκριναν με τα δικά τους μέτρα: Αφού τα μοντέλα αυτά είναι κυρίως για γρήγορα διηπειρωτικά ταξίδια, γιατί να μη δούμε ποιο πιάνει πιο γρήγορα τα 300; Άλλωστε, η Γερμανία είναι το μόνο μέρος στον κόσμο όπου υπάρχουν ακόμα αυτοκινητόδρομοι χωρίς όριο ταχύτητας.

Αφορμή για την ιδιότυπη «κόντρα» ήταν η εμφάνιση της νέας BMW M5, της οποίας ο διτούρμπινος 4.4 V8 αποδίδει επίσημα 600 PS (αν και σε δυναμομετρήσεις έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ισχύ). Το αντίπαλο δέος της, η Mercedes-AMG E 63 S έχει έναν 4λιτρο V8 με δύο τούρμπο και 612 PS, η Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid έχει κι αυτή έναν 4λιτρο V8 biturbo αλλά μαζί με το ηλεκτρομοτέρ φτάνει τους 680 PS, ενώ η Cadillac CTS-V έχει έναν μεγαλύτερο V8 6,2 λίτρων με κομπρέσορα και ισχύ 649 PS.

Και τα τέσσερα σούπερ-σεντάν έχουν θεωρητικά τελική ταχύτητα τουλάχιστον 300 km/h, όμως η Cadillac δεν τήρησε τις υποσχέσεις της και η βελόνα του κοντέρ σταμάτησε στα 287 km/h. Δεν θέλουμε να σας το χαλάσουμε όμως, οπότε δεν θα σας αποκαλύψουμε το νικητή.

Δείτε τη «μάχη των κοντέρ» στο video και ύστερα ακούστε και τα τέσσερα διαφορετικά τραγούδια από τις εξατμίσεις των θηρίων.

[Πηγή: Sport Auto / YouTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube