“Σκάνδαλο” BMW: H Μ5 βγάζει (πολύ) περισσότερα άλογα [video]

“Σκάνδαλο” BMW: H Μ5 βγάζει (πολύ) περισσότερα άλογα [video]

Η τελευταίας γενιάς BMW M5 έβγαλε στο δυναμόμετρο πολύ περισσότερη δύναμη από ό,τι ανακοινώνει το εργοστάσιο.

Φαίνεται ότι ίσως η BMW έχει κάνει μια συντηρητική ανακοίνωση για την ισχύ του V8 biturbo της νέας Μ5.

Σύμφωνα με το εργοστάσιο, η F90 BMW M5 αποδίδει 600 PS στις 5.600-6.700 rpm και 76,5 kgm ροπή στις 1.800-5.600 rpm. Όμως, όπως φαίνεται και στο video, το αυτοκίνητο που μέτρησε η AMS Performance στο Illinois των ΗΠΑ έβγαλε 625 PS και 84 kgm… ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΧΟΥΣ. Ακόμη και ο πιο συντηρητικός υπολογισμός για τις απώλειες της μετάδοσης, μιλώντας μάλιστα για ένα 4κίνητο αυτοκίνητο με τόσο μεγάλους τροχούς, ανεβάσει το νούμερο για την ιπποδύναμη στο στρόφαλο στους 700 ίππους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη νέα BMW M5

Η συγκεκριμένη μέτρηση έγινε με 5η ταχύτητα, πρόγραμμα Sport Plus και κίνηση σε όλους τους τροχούς. Σε μέτρηση με 6η και κίνηση μόνο πίσω, έβγαλε 600 PS και 79,9 kgm ροπή, πάντα στους τροχούς. Οπότε πάλι μιλάμε για νούμερο στο στρόφαλο σημαντικά μεγαλύτερο από την εργοστασιακή τιμή.  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε την BMW M3 στο Grossglockner [video]

Η αναφορά σε σκάνδαλο, είναι προφανώς χιούμορ. Πριν πολλά χρόνια (περίπου 20) ένα εβδομαδιαίο ελληνικό περιοδικό είχε ανακαλύψει κάτι παρόμοιο για το Fiat Marea και το είχε βαφτίσει σκάνδαλο. Ο ισχυρισμός ήταν ότι η Fiat είχε περιποιηθεί το δημοσιογραφικό αυτοκίνητο για να κερδίσει τις εντυπώσεις και να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα στις δοκιμές του Τύπου. Πάντως το ίδιο γινόταν τότε και με όλα τα (έτσι κι αλλιώς αδύναμα) μοτέρ της Volkswagen, που έβγαζαν τουλάχιστον 8-10 άλογα πάνω από αυτά που δήλωνε το εργοστάσιο. Όπως και να έχει, εδώ έχουμε να κάνουμε με αυτοκίνητο αγορασμένο από ιδιώτη, ένα τυχαίο δείγμα. Και τέλος πάντων, μακάρι να ήταν αυτά τα προβλήματά μας.

Πηγή MotorAuthority

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube