BMW M4 Performance Pack vs M2 vs 1 M Coupé στην πίστα [video]

BMW M4 Performance Pack vs M2 vs 1 M Coupé στην πίστα [video]

Συχνά μας απασχολεί το πόσο κοντά στην BMW Μ4 είναι τα μικρά μοντέλα της Μ, και η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο με μια κόντρα στην πίστα.

Πολλοί λένε ότι η νέα BMW M2 είναι μια καλή εναλλακτική αντί για την Μ4, και ότι μπορεί η μικρή να αποδειχθεί γρηγορότερη από τη μεγάλη αδερφή της σε μια πίστα. Είναι όμως πράγματι έτσι;

Για να το εξακριβώσει, το βρετανικό Auto Express έφερε αντιμέτωπη την Μ2 με την M4 Competition Pack, τη βελτιωμένη εκδοχή της Μ4, με 450 PS και πιο σπορ στήσιμο. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης με το παρελθόν, την ίδια μέρα βρέθηκε στην πίστα και η παλαιότερη, πιο σκληροπυρηνική 1 Μ Coupé. Στο τιμόνι τους κάθισε ο γνωστός δημοσιογράφος Steve Sutcliffe, και έβαλε τα χρονόμετρα και τις κάμερες να γράφουν.

Οδηγώντας αρχικά την Μ2 των 370 PS, εφοδιασμένη με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο, ο Sutcliffe σχολίασε ότι του φαίνεται ιδιαίτερα ευέλικτη, με πολύ καλά φρένα, αλλά όχι και εξωφρενικά γρήγορη. Πάντως σίγουρα «είναι ένα από τα αυτοκίνητα που σε κάνουν να χαμογελάς. Πραγματικά να χαμογελάς». Η συνέχεια δόθηκε με την 1 M Coupé, την οποία ο Sutcliffe λατρεύει. Με ίδιο βάρος, ίδια ροπή και ελάχιστα λιγότερη ισχύ από την Μ2 (340 PS), περιμένει ότι ο χρόνος της θα είναι πολύ κοντινός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε την BMW M3 στο Grossglockner [video]

Τέλος, η Μ4 Competition Pack, έχει παραπάνω βάρος αλλά και περισσότερη δύναμη και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη M-DCT, το οποίο φαίνεται να μην του αρέσει ιδιαίτερα. Είναι πάντως πολύ πιο γρήγορη στην ευθεία, και φαίνεται να έχει αρκετή πρόσφυση.

Οι τελικοί χρόνοι ήταν 45" 8, 46" 1 και 46" 4. Μπορείτε να μαντέψετε σε ποιο αυτοκίνητο αντιστοιχεί ο καθένας;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube